Acasa InternationalExterne UE demareaza marti negocierile de aderare cu Islanda

UE demareaza marti negocierile de aderare cu Islanda

scris de Ziua Veche
32 Afisari

.Uniunea Europeana a decis luni sa deschida marti negocierile de aderare a Islandei, dar mai multe guverne se indoiesc de vointa reala de integrare a insulei, iar obstacolele sunt multiple, fie ca este vorba de pescuit sau de banca Icesave.

Decizia a fost luata in cadrul unei reuniuni a secretarilor de stat pentru afacerile europene, la Bruxelles.

Acestia au adoptat un “cadru de negociere in vederea deschiderii negocierilor de aderare cu Islanda” si au hotarat ca sedinta de deschidere sa aiba loc marti, potrivit unui comunicat al UE, citat de Agerpres.

Negocierile vizeaza 35 de capitole si se anunta problematice in ceea ce priveste pescuitul si agricultura. Islanda vrea sa-si protejeze zonele de pescuit de morun si continua sa vaneze balene, ceea ce este respins de UE. Un alt obstacol este acela legat de banca islandeza Icesave.

Un diferend opune Islanda, pe de o parte, Olanda si Marea Britanie, de cealalta parte, in ceea ce priveste despagubirea clientilor britanici si olandezi ai acestei institutii, serios afectate de criza financiara.

Daca se depasesc aceste probleme, insula poate spera sa devina al 29-lea stat al UE, dupa Croatia, care in principiu urmeaza sa fie urmatoarea tara care adera la uniune in 2011 sau la inceputul lui 2012.

0 comentariu

seherezada 13-04-2010 - 18:25

Domnule Pena …, ce i-ati facut bietului web-Maestro George ?? Sint ingrijorata, … fiindca mi se pare imposibil sa fie „multumit” si „mindru” de ultima realizare legata de formatul comentariilor.
Va rog sa-i transmiteti urmatoarele mele rugaminti:

(1) Sa puna la loc „nr. de ordine al comentariilor” !!!!
DE CE l-a eliminat ?? Era UTIL (!!), acel # servea drept referintza forumistului cind raspundea la comentariu;

(2) Sa puna la loc „comentariul cel mai RECENT” la suprafata (adica SUS, adica peste mormanul de comentarii vechi…)
DE CE a schimbat ordinea comentariilor, punind la suprafatza pe „cel mai vechi”, obligind cititorul sa „scroll down” de fiecare data cind vrea sa citeasca ultimele comentarii (ce pe primele le citise deja …)

(3) sa renunte la gaselnita cu „Raspunde” …, fiindca aceasta gaselnitza (asa cum a conceput-o web-Maestro) nu face NIMIC UTIL…,
fiindca RASPUNSUL nu este „evidentiat” ca atare, ci DOAR se „rataceste” in noianul comentariilor … de negasit !

(4) aaaA ! daca web-Maestro vrea sa-si puna mintea la contributie, atunci poate folosi acest „Raspunde” in felul urmator.
EXEMPLU:
eu, „Seherezada” am citit cele 74 de comentarii si vreau sa raspund la comentariu „#35” al lamentabilului „Alamar”.
Dau click pe „Raspunde”… si dau un raspuns ca de obicei geniaL !!
Comentariul meu apare cu #75, iar imediat sub numele meu, apare sistem-provided: @Alamar(#35).

Hai, ca nu-i greu !!
Multumiri anticipate !!!

smekerezada 13-04-2010 - 18:32

[quote name=”Sehe”]Comentariul meu apare cu #75, iar imediat sub numele meu, apare sistem-provided: @Alamar(#35)[/quote]

system-provided: @Alamar(#35),
desteapto !!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult