Acasa InternationalExterne UE elimină vizele pentru cetăţenii din Republica Moldova

UE elimină vizele pentru cetăţenii din Republica Moldova

scris de C.S.
8 afisari

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European (LIBE) a adoptat miercuri, la Bruxelles, cu 45 de voturi pentru și două voturi împotrivă, propunerea de eliminare a vizelor de călătorie pentru cetăţenii moldoveni posesori ai unui paşaport biometric.

Parlamentul European a aprobat proiectul de liberalizare a vizelor pentru Republica Moldova.

Raportul urmează să fie supus votului în plen în a doua sesiune a lunii februarie.

Potrivit raportorului din partea PPE, Marian-Jean Marinescu, liberalizarea vizelor pentru cetățenii din Republica Moldova ar putea deveni efectivă la sfârșitul lunii mai.

„Lucrurile s-au mişcat repede şi foarte bine. În noiembrie Comisia propunea ridicarea vizelor, iar în mai puţin de trei luni s-au făcut demersurile necesare şi s-a votat raportul în comisia parlamentară. Plenul Parlamentului European va vota în sesiunea următoare, pe 25 februarie, şi sunt absolut convins că rezultatul va fi pozitiv”, a declarat Marian-Jean Marinescu.

Comisia Europeană a propus liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova în noiembrie anul trecut, chiar în preziua începerii summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

3 comentarii

BULA 13-02-2014 - 06:56

O sa scada interesul pentru cetatenia romana. Ramane Basescu fara votanti.

pathfinder 17-02-2014 - 09:50

Cat de BULA esti mai cretinache.
Basescu te mananca pe tine?
Citeste articolul, felicita-i pe „moldoveni” si dupa aia du-te in fata oglinzii si trage-ti niste suturi in coaie.
Boulene!

pathfinder 17-02-2014 - 09:48

Foarte bine!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult