Acasa InternationalExterne UE, noua URSS: Schimb de replici între Orban şi Barroso

UE, noua URSS: Schimb de replici între Orban şi Barroso

scris de Marius Bâtcă
4 afisari

Cu ocazia zilei naţionale a Ungariei, premierul maghiar Viktor Orban a continuat lupta cu reprezentanţii Comisiei Europene, amintind de revolta Ungariei împotriva URSS, din 1956.

Viktor Orban

Guvernul Orban

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso nu s-a arătat impresionat de spusele premierului ungur şi a precizat că acesta sfidează „importanta contribuţie a tuturor celor care au apărat şi s-au luptat pentru libertate şi democraţie, considerând că Orban „arată o absenţă totală de înţelegere a ceea ce este democraţia” prin compararea UE cu URSS.

Această dispută a venit într-o perioadă în care Ungaria are mai mult ca niciodată nevoie de ajutor din partea UE şi FMI, după ce UE a votat îngheţarea unor fonduri însumând aproape jumătate de miliard de euro care erau destinate vecinilor noştri, din cauza deficitelor repetate excesive ale maghiarilor.

Joi, 15 martie, Viktor Orban a declarat în faţa a peste 250000 de persoane că va apăra „suveranitatea naţională” a Ungariei şi i-a criticat criticat pe membrii Comisiei Europene. Premierul maghiar a făcut o referire şi la revoluţia ungară din 1956 şi a pus tunurile pe UE, anunţând că „nu vom fi o colonie” şi a subliniat că „ungurii nu se vor supune niciodată dictatelor străine”.

4 comentarii

luca d 20-03-2012 - 10:35

URSS a sustinut tot timpul Ungaria. Bela Kuhn a fost aliatul lui Lenin, ambii dorind distrugerea Romaniei. La fel Kadar si Hrusciov, iar in contunuare Brejnev si Andropov.In Comintern, dupa rusi, ungurii au avut cea mai mare pondere. Asa ca, „ciocu mic”, domnule Orban.

- प्रिंस Parpanghel Carpathians 20-03-2012 - 11:08

@ autorul articolului, L. B .: sursa este tot Moldpres?!? atunci este ok. ……..@e van Ghelistu LUCA D e ce insisti, in greseli, esti atemporal: In 1919 nu exista URSS in stare de stat consolidat,Romania a primit mandat de a instaura un regim frecventabil din partea puterilor ANTANTEI, iar daca URSS ar fi dorit intradevar ceva contra oricarui stat din vecinatate, o putea face in perioada BREJNEV si pina la GORBI, CITESTE , nu este o rusine! Dar articole in ac.sens denota…

luca d 20-03-2012 - 17:14

Bine, a fost Rusia. Ştiam asta, dar esenţa este aceiaşi. Vezi că pe români i-au rugat ungurii să-i scape de criminalii bolşevici ai lui Kuhn. Citeste „Fereste-mă, Doamne, de prieteni..” de Larry Watts (care nu este român). Ai să vezi acolo fraternitate ruso (sovietică) – ungară. Nu ştiu dacă o să te ajute creierul, pentru că este o carte de aproape 700 de pagini. Te deranjează că Lenin şi Kuhn, doi criminali, au fost evrei? In altă ordine de idei, Maniu de la cine a primit mandat sa restabilească ordinea în Viena? Tot de la Antantă? Nu-ţi dai seama că esti ridicol? Are dreptate Stefan Zweig referitor la caracterul vostru.

- प्रिंस Parpanghel Carpathians 20-03-2012 - 18:01

Esti analfabet si devii penibil incurcand totul , de fapt nu stii exact nimic. Mandatul de a restabili normalitatea in Ungaria a fost incredintata la Versailles in Franta de reprezentantii Antantei , iar puterile centrale in frunte cu Germania , Austria pierdusera primul razboi mondial si erau declarati invinsi, iar valul de revolte a inceput la Berlin si era condusa initial de fosti ofiteri… Iar despre caracterul meu , nu a facut referiri nici Stefan, nici Arnold Zweig care erau intradevar EVREI. Iar eu nu m-am referit niciodata la caracterul cuiva , extrapoland asupra intregi natiuni de unde provine…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult