Acasa InternationalExterne UE pregătește semnarea Acordului de Asociere cu Ucraina

UE pregătește semnarea Acordului de Asociere cu Ucraina

scris de C.S.
0 afisari

UE va semna Acordul de Asociere cu Ucraina după formarea unui guvern în urma alegerilor de la 25 mai, orice ajutor financiar fiind condiționat de reforme economice.

UE pregătește semnarea Acordului de Asociere cu Ucraina.

‘Acordul comercial și de investiții pe care l-am propus este încă pe masă’, a declarat Olivier Bailly, purtător de cuvânt al CE, în cadrul briefingului de presă cotidian. El a exclus semnarea unui astfel de acord înainte de formarea unui nou guvern ales în Ucraina.

‘Trebuie mai întâi să lăsăm să treacă perioada de tranziție’ politică începută sâmbătă în Ucraina, urmând ca semnarea unui astfel de acord să fie discutată după 25 mai, ‘odată ce noul guvern va fi format’, a adăugat el. Bailly a subliniat că Bruxellesul nu pune sub semnul îndoielii legitimitatea actualului guvern, dar a precizat că un guvern ales este garantul ‘unui alegeri pe deplin suverane’.

Olivier Bailly a reamintit că o susținere economică și financiară europeană pentru Ucraina este condiționată de realizarea în această țară a unor reforme economice.

‘Suntem gata să ajutăm, cu condiția să aibă loc reforme economice în Ucraina’, a subliniat Bailly, în condițiile în care noile autorități ucrainene au solicitat 35 de miliarde de dolari ajutor financiar de la comunitatea internațională pentru a evita falimentul.

Purtătorul de cuvânt a confirmat că sunt discutate mai multe opțiuni pentru acordarea de asistență financiară Ucrainei. ‘UE lucrează la un pachet de sprijin economic internațional pentru Ucraina — cu sprijin pe termen scurt, mediu și lung pentru a răspunde provocărilor economiei ucrainene’, a spus Olivier Bailly, precizând că este prea devreme pentru a alege între opțiunile posibile.

El nu a confirmat informațiile privind organizarea unei conferințe a donatorilor, dar a precizat că Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton, care se află în prezent la Kiev, ar putea comenta acest subiect în cursul zilei.

‘Personal, nu știu să se fi luat vreo decizie privind organizarea unei astfel de conferințe, dar întrucât Înaltul Reprezentant Catherine Ashton este în prezent la Kiev sunt sigur că va fi prima care va comenta dacă o astfel de variantă se confirmă’, a apreciat Bailly.

20 comentarii

ValVerde 24-02-2014 - 17:24

Se pune interesant !

Sa vedem daca le face Putin „bau !!!” si cum se comporta europenii daca isi umfla Vova muschii !!!

Provizii de seminte si bere ca nu s-a terminat serialu’ !!!

pathfinder 24-02-2014 - 17:32

Nu-mi plac semintele!

Mircea 24-02-2014 - 17:36

Nici mie da se gasesc alune. Na, ca mi s-a deschis supapa. Pa, o sterg la bere.

Pungescu Gazian 25-02-2014 - 00:18

De navalit si cucerit tara, rusii nu or sa o faca deloc deloc, poate cel mult or sa intre cu trupe permanente care sa apere pacea civila si nu de capul lor, ci la cererea indreptatita a etnicilor rusi, si or sa se retraga dupa o vreme, exact ca in Transnistria.

liciuiu 24-02-2014 - 18:06

UE, SUA sa se pregateasca de spargerea ucrainiei.

pathfinder 24-02-2014 - 18:13

SUA e pregatita.
UE nu cred…

urbos 24-02-2014 - 18:21

SUA pregatite o poola, doar latra si injura Europa pe principiul „pumnii mei minte nu are”. SUA nu mai sint in stare sa sustina alt razboi, cu atat mai putin unul in care s-ar implica direct rusii. Americanasii s-au bagat numai peste prapaditi, si rezultatele tot de doi lei.
Europenii inteleg mult mai bine diplomatia si rezultatele per total sint net superioare.

pathfinder 24-02-2014 - 18:27

cipcirip-cipcirip-cipcirip

urbos 24-02-2014 - 18:29

Ussh, in gatu ma-tii!

pathfinder 24-02-2014 - 18:30

Tu te-ai lipit!
Brrrrrr…….

urbos 24-02-2014 - 18:34

Labagiule, un om a zis ceva, te-ai apucat sa ciripesti ca proasta, nu erai in vreun dialog. Doar
ai guitat scurt.
Altfel, parca tot tu oracaiai dupa argumente, hahaha.
Omoara-te ma scursura pamantului, nu vezi in ce hal esti, bolnavule, penibilule, gunoiule!

pathfinder 24-02-2014 - 18:39

Tu vorbeste cu gainile acolo…

UnUL 24-02-2014 - 18:46

@Cur Bubos
Un devărat limbaj de intelectual rasat. Felicitări!

ValVerde 24-02-2014 - 21:35

” SUA e pregatita.
UE nu cred…”

===

Ukraina sa nu astepte prea mult de la SUA.
Americanii nu se sfiiesc sa admita ca Ukraina este mult mai importanta pentru Putin decit este pentru US.

Ei au alte prioritati cu rusii si in nici un caz nu vor merge mai departe de declaratii sforaitoare in privinta Ukrainei.

Asta lasa totul pe seama europenilor care, istoric, au dus politica de muhaiele cu Putin.
Ca sa nu rupa rutina, nu m-ar mira ca europenii sa se spele frumos pe maini sub pretextul ca „v-am ajutat sa negociati un acord pe care revolutionarii l-au incalcat, acum sunteti pe barba voastra !”

De asta m-a surprins pozitia rapida a UE de a oferi acordul de asociere asa de repede si fara sa-l treaca si ei prin sedintele paralmentului european si sa discute vreo 8 luni dupa care sa-l mai amine un an-doi, cum fac cu toate deciziile importante.

Sper sa nu am dreptate, dar tot am sa beau berea aia urmarind stirile.

urbos 24-02-2014 - 23:00

Hahaha! Ce bere bei tu ma scroafo, pe cine dreacu vrei sa pacalesti? N-ai tu bani de bere ma lindic ratat, si apa o bei de la furtunul de udat iarba, la vecini.
Care mai de care, ii vezi pe ratatii astia, cum anunta fiecare ce face, ala ca se duce sa bea bere, alalalt ca bea whisky, alalalt ca pleaca la ciorba de burta, tocmai pentru ca ei n-au dupa ce bea apa si nici viata sociala n-au. Si de parca ar interesa restul forumului unde se duc ei., cacatii!
Penibilii dreacu. Hahaha!

digital 24-02-2014 - 23:14

lindikul sigur mâncă ciorbă de sub burtă!

urbos 24-02-2014 - 23:19

Mananca de sub unghii da-l dreacu de prost.

digital 24-02-2014 - 23:09

ValVerde
24-02-2014 at 21:35

făi proasta forumului, vezi că ….uite aici….
http://www.realitatea.net/ucraina-cauta-un-nou-guvern-in-prezenta-lui-catherine-ashton_1386000.html

hahaha!
e de la Ramolitatea, adică, cu materialul clientului, făi scroafo!

digital 24-02-2014 - 23:32

mai ia d-aici mă vittă!

………Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a salutat, sâmbătă, eliberarea fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko

„Salut eliberarea (Iuliei) Timoşenko. O justiţie independentă este esenţială pentru o Ucraină democratică”, a scris într-un mesaj postat pe contul de Twitter preşedintele CE,

de parcă justiția independentă a eliberat-o …..
ce zici mă vacă, așa se practică și la voi?!
justiția condamnă și Congresul eliberează?!
băga-mi-aș …llla-n mătta de gunoi amerloc!

ValVerde 25-02-2014 - 04:40

Claudio, Claudio, iar judeci cu rimelu’

Tu te iei dupa declaratii? Daca intra Putin pe tacute, fara nici o declaratie, ii dai un pupic lui CONGO ? Ca el a prevazut-o primul 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult