Acasa InternationalExterne UE prelungește sancțiunile impuse Rusiei din cauza anexării Crimeei și invaziei din Ucraina

UE prelungește sancțiunile impuse Rusiei din cauza anexării Crimeei și invaziei din Ucraina

scris de Misu Andrei
37 Afisari

Uniunea Europeană a prelungit, luni, până la 15 septembrie sancţiunile pe care le-a impus persoanelor şi entităţilor ruse pentru anexarea ilegală a Crimeei şi invazia din Ucraina, măsuri care-l includ şi pe Vladimir Putin.

Din 2014, UE a sancţionat un total de 1.473 de persoane şi 205 entităţi ruse, între care şi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Violeta Prigojina, mama liderului Grupului Wagner, rămâne pe listă, în pofida faptului că Tribunalul General al UE a anulat săptămâna trecută sancţiunile împotriva sa pe motiv că legătura de rudenie nu este un motiv suficient pentru a o sancţiona, fiind prima dată când justiţia europeană s-a pronunţat asupra măsurilor restrictive adoptate de UE de la începutul invadării Ucrainei, notează EFE.Sentinţa poate fi încă atacată, dar Consiliul UE „nu a făcut încă niciun pas” în această privinţă, au declarat pentru EFE surse europene. Așadar, măsurile restrictive împotriva Violetei Prigojina au fost şi ele prelungite.

Tuturor persoanelor şi entităţilor sancţionate le-au fost îngheţate bunurile şi activele în UE şi li s-a interzis intrarea pe teritoriul comunitar, precizează EFE.

De la începutul războiului la scară largă din Ucraina, pe 24 februarie anul trecut, UE a aprobat 10 pachete de sancţiuni contra Rusie lui Putin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS