Acasa InternationalExterne UE saluta decizia Iranului de a relua negocierile privind programul sau nuclear

UE saluta decizia Iranului de a relua negocierile privind programul sau nuclear

scris de Ziua Veche
21 Afisari

.Catherine Ashton, sefa diplomatiei europene, a salutat marti intentia exprimata de Iran de a relua discutiile referitoare la programului sau nuclear controversat, in cazul in care aceasta se va concretiza, si a insistat ca negocierile sa se poarte strict pe acest subiect.

“Am spus ca suntem pregatiti sa ne intalnim cu partea iraniana”, a subliniat purtatoarea de cuvant a sefei diplomatiei UE, in cadrul unei conferinte de presa, informeaza Agerpres.

Teheranul a incercat in trecut sa deturneze atentia de la programul sau nuclear in negocierile cu marile puteri din Grupul 5+1 (cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU – SUA, Franta, Marea Britanie, Rusia, China, plus Germania), solicitand in special extinderea discutiilor asupra mijloacelor de a ajunge la o pace globala in lume.

Potrivit unor informatii venite de la Teheran, Said Jalili i-a scris lui Catherine Ashton pentru a-i transmite ca Iranul este pregatit sa reia in septembrie negocierile cu tarile din Grupul 5+1 asupra programului sau nuclear, cu conditia de a avea un angajament asupra obiectivului dialogului.

0 comentariu

sandel 11-04-2010 - 18:03

Fratilorrrrrr, cine sunt astia? noua nomenklatura?

PULINSKY 11-04-2010 - 20:37

…si amigdalite…

Vlad 12-04-2010 - 08:30

Nu cumva vor ca sa vina un politist sa-i instiinteze cand si unde sunt instalate radarele ?? Noua nomenclatura este mai rea si mai impertinenta decat cea de pe vremea lui Ceausescu !!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult