Acasa InternationalExterne UE salvează Grecia, Irlanda şi Portugalia de la faliment

UE salvează Grecia, Irlanda şi Portugalia de la faliment

scris de B.C.R
10 afisari

Uniunea Europeană salvează Grecia, Irlanda şi Portugalia de la faliment. Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF) le va oferi celor trei ţări credite cu o dobâzi de 3,5%, iar maturitatea împrumuturilor se va dubla: de la 7,5 ani, la cel puţin 15 ani.

Grecia (foto info-wars.org)

foto: info-wars.org

Decizia a fost luată la summit-ul de la Bruxelles.Liderii din Zona euro s-au întâlnit joi, în cadrul unui summit de urgenţă, pentru a încerca să rezolve criza elenă şi să prevină extinderea sa către aşa-numitele economii periferice

Liderii europeni iau în considerare şi o extindere a rolului EFSF pentru a ajuta statele mai devreme. Astfel, Fondul European de Stabilitate Financiară va putea acorda împrumuturi statelor, în loc să a;tepte până sunt „penalizate” de pieţele financiare, se arată în documentul obţinut de Reuters şi citat de Realitatea.net.

Grecia a primit primul său pachet de salvare în mai anul trecut, însă criza datoriilor subminează în continuare încrederea pieţelor globale în ea, unii analişti sugerând chiar că ameninţă viitorul euro. Politicienii şi investitorii cer o acţiune decisivă, pentru a ajuta la depăşirea aceastei situaţii.

1 comentariu

cozmin 21-07-2011 - 19:48

O feliuta de paine data unui cersetor…….
Situatie artificiala……..in actuala conjunctura mondiala.
UE are doar perspectiva defragmentarii….
USA i-a vomitat..,UE i-a tradat……
China sta de veghe ca un crocdil in balta……

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult