Acasa InternationalExterne UE, ţinta prioritară a programului de spionaj al NSA

UE, ţinta prioritară a programului de spionaj al NSA

scris de M.A.
0 afisari

Uniunea Europeană făcea parte din ţintele prioritare de supraveghere ale serviciului american de informaţii NSA, potrivit Der Spiegel, care se bazează pe documente ale fostului consultant american, Edward Snowden, refugiat în Rusia.

Un server aparţinând NSA s-ar afla şi în România. HARTA ţărilor în care ar exista servere

UE, ţinta prioritară a programului de spionaj al NSA

Într-un raport datând din aprilie, NSA asigură că temele de politică externă ale UE, precum comerţul internaţional şi stabilitatea economică figurau printre obiectivele prioritare de supraveghere ale serviciului de informaţii, transmite Agerpres.

NSA a stabilit o scară mergând de la 1 (de interes înalt) la 5 (slab interes) pe care aceste trei teme sunt notate cu prioritatea 3, notează revista, care susţine că a intrat în posesia documentelor lui Snowden.

Problemele legate de noile tehnologii, securitatea energetică şi chestiunile legate de alimentaţie nu făceau parte din priorităţile americanilor, care le atribuie prioritatea 5.

Între ţările vizate de programul de supraveghere al NSA, Germania se află la acelaşi nivel cu Franţa şi Japonia, însă înaintea Italiei şi a Spaniei. Prioritatea era acordată chestiunilor de politică externă ale Germaniei, stabilităţii economice şi riscurilor pentru finanţe, care erau notate cu prioritatea 3.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult