Acasa InternationalExterne UE va face de râs ţările care au eşuat în lupta cu corupţia

UE va face de râs ţările care au eşuat în lupta cu corupţia

scris de R. C.P.
1 afisari

Executivul UE a anunţa planuri privind combaterea corupţiei, avertizând că va numi ţările membre care au eşuat în abordarea acestei probleme, care îi costă pe contribuabilii europeni circa 120 de miliarde pe an. Comisia Europeană a acuzat guvernele UE că nu iau destul de în serios fenomenul şi a spus că un raport care evaluează răspunsul fiecărui stat faţă de corupţie le va determina să ia măsuri.

Monica_Macovei

Monica Macovei

„Este clar că nu există destulă determinare în rândurile politicienilor şi a factorilor de decizie de a lupta cu această infracţiune”, a spus Cecilia Malmstrom, comisarul pentru afaceri externe. „Numind şi făcând de râs (ţările în cauză), vom obţine multe”, a adăugat Malmstrom, potrivit Rador.

Comisia Europeană a adoptat luni o Decizie prin care, în premieră, instituie un mecanism de evaluare a măsurilor anti-corupţie în toate statele UE. Unul din argumentele Comisiei este Declaraţia scrisa 2/2010 adoptată de Parlamentul European în mai 2010 la iniţiativa Monicăi Macovei, care solicita un astfel de mecanism.

„Pentru cetăţenii români acest mecanism este un câştig. Corupţia este o problemă transfrontalieră, cu costuri estimate la 120 miliarde de euro pe an, care subminează piaţa internă a Uniunii şi creste preţul produselor şi serviciilor,” declara Monica Macovei, în susţinerea deciziei Comisiei.

Decizia adoptată face parte dintr-un pachet de protejare a economiei licite în Uniunea Europeană. În toamnă, Uniunea va adopta şi măsuri pentru întarirea regulilor de confiscare şi recuperare a bunurilor provenind din activităţi ilegale.

7 comentarii

Ciu Huhu 07-06-2011 - 21:36

Exceptonala de buna e aceasta decizie a UE!

YAAKOV 08-06-2011 - 06:53

Ba, tu esti prost !

Ciu Huhu 08-06-2011 - 10:32

Eram sigur ca tu esti prost, si mai sint sigur!

YAAKOV 08-06-2011 - 06:52

Ce jigodii sunt neocolonialistii din Vest !
Ei vorbesc de coruptie ? Si de unde pierd vesticii miliarde de euro, cand noi platim un bir mare din care ni se returneaza doar o mica parte, dar conditionat ? Nu avem voie sa investim in dezvoltarea productiei, ci trebuie sa ardem banii cu asfaltari si rebordurari anuale, in sali de sport prin toate catunele.

Adevarul este altul, ca vor sa mentina vidul de putere si sa loveasca in clasa medie, care este numeroasa si greu de contolat din Vest. Daca averile stranse de smecherii nostri vor fi folosite la crearea de facilitati de productie, vesticilor le va cadea greu la stomac. Asta ii roade pe ei si de asta ii tot dau cu coruptia, de frica sa nu o luam pe calea dezvoltarii si sa ne revenim. In momentul in care se vor forma noi forte politico-economice autohtone, nedirijate din Vest, vesticii isi vor lua adio de la coloniile din Est.

YAAKOV 08-06-2011 - 08:59

Scorpia asta din poza ar trebui sa fie jucata in picioare !

noname 08-06-2011 - 12:58

Nu ne mai revenim niciodata. Suntem terminati. Suntem condamnati si fim sclavii tarilor „civilizate”. Ar trebui sa ne sinucidem ………..

ionion 08-06-2011 - 13:32

Mda, viziune liberala modernizata de extrema stanga.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult