Acasa InternationalExterne Ultimele informaţii despre prăbuşirea avionului EgyptAir

Ultimele informaţii despre prăbuşirea avionului EgyptAir

scris de A.B.
11 afisari

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare joi dimineața cu 66 de persoane la bord s-a prăbușit în largul insulei grecești Karpathos, în spațiul aerian egiptean, informează surse aeroportuare citate de AFP.

Avionul companiei EgyptAirPreședintele egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, a lansat un apel joi la „intensificarea căutărilor” pentru „a găsi resturile avionului” companiei EgyptAir care s-a prăbușit în Marea Mediterană cu 66 de persoane la bord, anunță AFP.

Într-un comunicat al președinției, Abdel Fattah al-Sisi a îndemnat „toate aparatele statului implicate, inclusiv Ministerul Aviației Civile (…), marinei și armatei aerului să își intensifice operațiunile de căutare” pentru „a găsi resturile avionului”.

Președintele Comitetului grec de securitate aeriană a afirmat că resturile găsite până în prezent într-o zonă apropiată de presupusul loc de prăbușire al avionului EgyptAir „nu provin de la un avion”, dezmințind astfel un precedent anunț al companiei egiptene, relatează AFP.

„Până acum, analiza resturilor găsite arată că nu aparțin unui avion, iar omologul meu egiptean mi-a confirmat, de asemenea, în cursul ultimei noastre discuții, în jurul orelor 17.45 GMT, că nu s-a dovedit că aceste resturi provin de la zborul EgyptAir”, a declarat acest oficial, Athanassios Binis.

Anterior, EgyptAir anunțase pe contul său de Twitter descoperirea unor „resturi ale zborului MS804”.

„Pe baza datelor geografice disponibile, vorbim despre aceleași resturi, până în prezent nu suntem la curent că au fost găsite alte resturi” care să fi determinat EgyptAir să facă anunțul, a adăugat Athanassios Binis. El a subliniat că alte informații pot apărea totuși de la un minut la altul.

„A fost găsită o bucată de lemn și materiale textile care nu aparțin unui avion”, a insistat el, reiterând afirmațiile făcute în cursul zilei la postul de televiziune grec ERT1.

Resturi ale avionului EgyptAir, cu 66 de persoane la bord, dispărut în cursul nopții de miercuri spre joi în Marea Mediterană, au fost găsite în apropiere de insula elenă Karpathos, a anunțat compania aeriană egipteană pe contul său de Twitter, potrivit AFP.

„Ministerul Aviației civile a primit o scrisoare din partea Ministerului Afacerilor Externe egiptean care confirmă descoperirea unor resturi ale zborului MS804” (de la Paris la Cairo), indică EgyptAir, precizând că „veste de salvare și bucăți de plastic” pluteau în mare.

O fregată elenă, care căuta joi avionul EgyptAir dispărut în cursul nopții, a găsit două mari obiecte plutitoare într-o zonă maritimă la circa 230 de mile marine sud de insula Creta, în Marea Mediterană, au declarat surse din cadrul Ministerului Apărării de la Atena, potrivit Reuters.

Cele două obiecte par să fie bucăți de plastic în alb și roșu.

Ele au fost găsite în apropierea unei zone unde anterior fusese emis un semnal, au spus sursele citate.

Postul național de televiziune din Grecia, TV ERT, a transmis informații similare, precizând că două obiecte ‘în culoare portocalie’ au fost descoperite în aceeași zonă.

Purtătorul de cuvânt al armatei elene, Vassilis Beletsiotis, a declarat la rândul său pentru AFP că un avion egiptean a descoperit în largul insulei Creta rămășițe care ar putea fi ale avionului dispărut. El a adăugat că la fața locului vor fi trimise mai multe nave.

Avionul EgyptAir de pe ruta Paris-Cairo, cu 66 de persoane la bord, a ieșit de pe radar la scurt timp după ce a părăsit spațiul aerian grec și la câteva minute după ce a intrat în spațiul aerian egiptean.

Egiptul „nu exclude nici un act terorist, nici un incident tehnic” în cazul avionului dispărut. Avioane din Turcia, Grecia și Franța participă la căutări. Avionul EgyptAir prăbușit: Nicio ipoteză nu este exclusă, niciuna nu este privilegiată (Hollande)

Avionul EgyptAir prăbușit a efectuat două viraje bruște, coborând 22.000 de picioare (ministrul grec al apărării)

Avionul EgyptAir prăbușit joi în Mediterana cu 66 de persoane la bord „a efectuat un viraj de 90 de grade la stânga, apoi unul de 360 de grade la dreapta, coborând de la 37.000 la 15.000 de picioare” înainte de a dispărea pe radare, a declarat ministrul grec al apărării, Panos Kammenos, într-o conferință de presă, transmit AFP și Reuters.

Avionul companiei EgyptAir, care efectua o cursă pe ruta Paris-Cairo, cu 66 de persoane la bord, dintre care 30 de egipteni și 15 francezi, s-a prăbușit joi la 130 de mile sud de insula elenă Karpathos, în sudul Mării Egee, după ce a dispărut de pe ecranele radarelor, dintr-o cauză încă necunoscută.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult