Acasa InternationalExterne Ultimul mesaj al lui Medvedev: Nu vă amestecaţi în treburile interne ale Rusiei

Ultimul mesaj al lui Medvedev: Nu vă amestecaţi în treburile interne ale Rusiei

scris de M.A.
1 afisari

Nu vom accepta nici o ingerinţa externă, nici „manipularea” de către „provocatori şi extremişti”, a declarat joi preşedintele Dmitri Medvedev.

Dmitri Medvedev (kremlin.ru)

Dmitri Medvedev (kremlin.ru)

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a adresat mesajul către Adunarea Federală (Dumei de Stat şi Consiliului Federaţiei). Este al patrulea mesaj al lui Dmitri Medvedev în calitate de preşedinte al Federaţiei Ruse, transmite Vocea Rusiei.

Modernizarea sistemului politic al ţării trebuie să dea cetăţenilor mai multe posibilităţi de a influenţa politica şi de a adopta decizii cu privire la drepturile şi interesele lor. Aceasta a fost tema centrală a mesajului adresat de preşedintele Medvedev Adunării Federale. Mesajul prezidenţial este o declaraţie program în care se stabilesc principalele direcţii de activitate. Actualul mesaj al lui Medvedev este ultimul, mandatul său prezidenţial expirând în mai 2012. El nu va candida din nou la postul de preşedinte.

Dreptul oamenilor de a-şi exprima opinia prin toate mijloacele legale este garantat. Însă încercările de a manipula cetăţenii ruşi, de a-i induce în eroare şi de a aţâţa în societate discordia socială sunt inadmisibile. Nu le vom permite provocatorilor şi extremiştilor să atragă societatea în aventurile lor. Nu vom permite nici implicarea externă în treburile noastre interne. Rusia are nevoie de democraţie şi libertate, nu de haos”, a spus Dmitri Medvedev

„În programul de stat privind înzestrarea armatei până în 2020, accentul se pune noi tipuri de arme şi tehnică, care se creează pe baza tehnologiilor moderne. Totodată, o mare parte a comenzii de stat este prevăzută pentru câţiva ani. Acest lucru va îmbunătăţi posibilităţile de dezvoltare de întreprinderilor de apărare. În pofida condiţiilor dificile de criză, noi am întreprins paşi care ne permit să facem armate şi flota noastră mai compacte, mobile şi capabile de luptă”, a mai declarat Dmitri Medvedev.

Preşedintele Rusiei susţine că Moscova este deschisă la un dialog constructiv şi o activitate concretă comună cu partenerii în problema legată de apărarea antirachetă. „Sperăm sincer în paşi de întâmpinare în scopul ajungerii cât mai urgente la o soluţie reciproc acceptabilă şi la continuarea activităţii asupra noului tratat de securitate europeană”, a subliniat el în mesajul către Adunarea Federală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult