Acasa InternationalExterne UPDATE – Un avion Air Algérie cu 116 pasageri, dat dispărut

UPDATE – Un avion Air Algérie cu 116 pasageri, dat dispărut

scris de C.S.
1 afisari

UPDATE – Un român se numără printre cei 110 pasageri ai avionului companiei Air Algerie, care s-a prăbușit în noaptea de miercuri spre joi într-un loc încă neprecizat din deșertul Sahara în timp ce efectua un zbor între Ouagadougou (Burkina Fasso) și Alger, anunță agenția Reuters citându-l pe reprezentantul companiei Air Algerie în Bourkina Fasso.

Avionul de tipul MD-83 fusese închiriat de Air Algerie de la compania privată spaniolă Swiftair, iar cei șase membri ai echipajului sunt spanioli. Conform aceluiași reprezentant mai sus menționat, la bordul avionului se mai aflau cel puțin 50 de francezi, 24 de burkinabezi, 8 libanezi, 4 algerieni, 2 luxemburghezi și câte un ucrainean, belgian, un elvețian, un nigerian și un camerunez.

Autoritățile algeriene au confirmat prăbușirea avionului, dar fără să precizeze locul. Conform rutei și momentului dispariției de pe radare, care, conform diferitelor surse, s-a produs la o oră sau două după decolare, avionul s-a prăbușit cel mai probabil în Niger ori în regiunea Gao din Mali.

Ministerul francez al Apărării a anunțat anterior că două aparate Mirage 2000 dislocate în vestul Africii au fost ridicate de la sol pentru a căuta avionul dispărut.

Air Algérie a pierdut contactul cu un avion MD83, cu 116 oameni la bord, la 50 de minute după decolarea din Ouagadougou, în Burkina Faso. Avionul aparţine companiei spaniole Swiftair.

Un avion Air Algérie cu 116 pasageri, dat dispărut.

Avionul a decolat la ora 01.17 GMT (04.17 ora României) din Burkina Faso către Alger, urmând să aterizeze la ora 05.10 GMT (08.10 ora României), dar nu a mai ajuns la destinaţie. Contactul cu aeronava a fost pierdut, informează un comunicat publicat pe site-ul companiei spaniole.

La bordul avionului se aflau 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, dintre care doi piloţi.

În acest moment, echipele de urgenţă şi personalul companiei Swiftair depun eforturi pentru a afla ce s-a întâmplat cu aeronava.

Potrivit site-ului său de Internet, Air Algérie asigură patru zboruri pe săptămână către Ouagadougou, dintre care unul pleacă, joia, din capitală.

2 comentarii

Pkly 24-07-2014 - 16:16

I-auzi,a mai cazut un avion cu pasageri si nu se stie unde…!
Culmea,exista o organizatie,,kremenala pe mapamond”care se ocupa de Aviatia civila si nu-i obliga pe proprietarii de buburuze sa le puna cate-un cip pe cocoasa,din acelea de emit semnale la cateva secunde,pentru a se stii cam pe unde sa se caute avioanele in caz de catastrofa ?!?…si vorba unui specialist englez,abonamentu’ ar costa colosala suma de 1(un) $/zi/de cocoasa avion !

Titircă Inimăbună 24-07-2014 - 19:51

de vina e FSB-ul cu o buna certitudie

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult