Acasa InternationalExterne UPDATE-Un Boeing cu 127 de persoane la bord s-a prăbuşit lângă Islamabad

UPDATE-Un Boeing cu 127 de persoane la bord s-a prăbuşit lângă Islamabad

scris de D.P.
0 afisari

UPDATE, ora 20,16 -Nu există nici o şansă, ‘în afară de un miracol’, să fie găsiţi supravieţuitori printre cele 130 de persoane aflate la bordul avionului de linie pakistanez ce s-a prăbuşit vineri în apropiere de capitala Islamabad, a declarat un responsabil al poliţiei locale, Fazl Akbar, informează AFP.

Aparatul Boeing 737, aparţinând companiei private Bhoja, transporta 130 de persoane, 121 pasageri şi 9 membri ai echipajului, a anunţat Aviaţia civilă pakistaneză.

Potrivit Reuters, care citează un oficial al aviaţiei pakistaneze, la bordul avionului se aflau 131 de persoane. Avionul zbura de la Karachi, cel mai mare oraş comercial, şi s-a prăbuşit în apropiere de capitala Islamabad, la aproximativ cinci mile nautice de aeroport, a afirmat oficialul Pervez George, fără a menţiona victimele.

Canale de televiziune au arătat imagini cu părţi din avion împrăştiate pe o stradă într-o zonă rezidenţială. Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, Jaser Abro, la bordul avionului se aflau 116 pasageri şi şase membri ai echipajului. Toate spitalele din Islamabad şi din oraşul din apropiere Rawalpindi sunt în alertă maximă după prăbuşirea avionului, informează postul naţional de televiziune.

——————————–

Un avion pakistanez de linie cu 127 de persoane la bord s-a prăbuşit vineri, în apropiere de Islamabad, a anunţat poliţia, relatează Reuters.

Avionul Boeing 737, aparţinând companiei private Bhoja, venea de la Karachi şi s-a prăbuşit în condiţii meteo nefavorabile. Aparatul de zbor urma să aterizeze la Islamabad la ora locală 18.40. Echipele de salvare s-au deplasat la locul prăbuşirii, în apropiere de baza aeriană pakistaneză Chaklala.
Oficiali ai aviaţiei pakistaneze au afirmat că un avion cu 127 de persoane la bord s-a prăbuşit în apropiere de Islamabad. Ministrul pakistanez al apărării Chaudhry Ahmed Mukhar a precizat că avionul a luat foc şi s-a prăbuşit la câţiva kilometri de aeroportul din Islamabad.
Avionul venea de la Karachi şi s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul din Islamabad, înainte de a ateriza. Era un avion de linie privat /…/ Am trimis echipe la faţa locului‘, a declarat, la rândul său, un responsabil al poliţiei locale, Fazle Akbar.

În iulie 2010, un Airbus A321 al companiei private locale Airblue s-a prăbuşit în apropiere de Islamabad, cele 152 de persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa. Era la acel moment cel mai grav accident din ultimii 18 ani în Pakistan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult