Acasa InternationalExterne Un comando taliban a atacat Hotelul Intercontinental. Zeci de morţi şi răniţi

Un comando taliban a atacat Hotelul Intercontinental. Zeci de morţi şi răniţi

scris de D.S.S.
6 afisari

Cel puţin zece civili afgani au murit în urma unui atac de amploare lansat de un comando taliban într-unul dintre cele mai mari hoteluri din Kabul, a anunţat, miercuri, poliţia afgană.Un purtător de cuvânt al talibanilor a revendicat atentatul, precizând că acesta a vizat cetăţeni străini cazaţi la hotel. Zabihullah Mujahid a afirmat că membrii comandoului au ucis 50 de persoane, printre care se numără cetăţeni străini şi oficiali afgani, şi au luat 300 de ostatici. Ministerul afgan de Interne a precizat că în cursul atacului, care a durat cinci ore, au fost ucişi şi cel puţin şase membri ai comandoului. 

Hotelul Intercontinetal sub atacul talibanilor

Din nefericire, acest atac terorist s-a soldat cu moartea a zece dintre compatrioţii noştri, toţi civili„, a declarat comandantul poliţiei din Kabul, Ayub Salangi, precizând că trei poliţişti au fost răniţi în cursul confruntărilor. Multe dintre victime erau angajaţi ai hotelului Intercontinental din Kabul, iar ultimul agresor a detonat o încărcătură explozivă aflată asupra sa, la câteva ore după încheierea atacului. 

Atacul a fost lansat marţi seară, asupra hotelului aflat într-o zonă securizată din capitala afgană, unde se aflau numeroşi oficiali afgani care urmează să participe miercuri la o conferinţă privind trasferarea responsabilităţilor de securitate către forţele locale. Atacatorii au pătruns marţi seară, după ora locală 23.00 (21.30, ora României), în interiorul hotelului situat pe un deal care domină oraşul, un oficial afgan afirmând că aceştia că purtau veste explozive şi arme automate. Poliţiştii care asigură paza clădirii au ripostat, declanşând o confruntare de proporţii. Hotelul a fost înconjurat de importante efective ale trupelor de securitate afgane, iar forţa internaţională NATO a trimis la faţa locului un elicopter, care a deschis focul asupra agresorilor. În timpul atacului, au fost auzite cinci explozii şi numeroase focuri de armă.

Inaugurat în 1969, Intercontinental este unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din capitala afgană, care găzduieşte numeroase reuniuni oficiale şi conferinţe, dar organizează şi nunţi. Măsurile de securitate în hotelurile din Kabul au fost sporite după un atac comis în 2008 la hotelul Serena, soldat cu moartea a şapte persoane.

1 comentariu

spartacus 29-06-2011 - 12:12

Pai acolo a fost razboi, nu un atac . Victimele sunt facute la gramada nu poti spune ca au fost omorati de talibani. Nu se spune cati au fost agresorii daca au reusit sa infanga fortele de ordine, fortele de securitate , fortele NATO trimise in ajutor si sa mai ia si 300 de ostatici. Este ca in bancul cu Strul care a capturat o companie inamica si intrebat cum a reusit spune ca i-a inconjurat si au fost nevoiti sa se predea.Ptiu doamne si nu se spune si cati cetateni americani au murit ? Si toate astea tocmai acuma cand Obama a anuntat retragerea Aureliana. Te pomenesti sa se amana pana la o data ce va fi anuntata ulterior. Pearl Harbouuuuuuuur, unde esti ? Natiunea americana te-a uitat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult