Acasa InternationalExterne Un elicopter american Blackhawk s-a prăbuşit în Afganistan

Un elicopter american Blackhawk s-a prăbuşit în Afganistan

scris de Stefan Galai
4 afisari

Un elicopter american de tip Blackhawk s-a prăbuşit, joi, în Afganistan, potrivit unui oficial american.

Foto: theislamicnews.com

Elicopterul american avea la bord patru persoane, aparent militari americani, şi s-a prăbuşit în sud-vestul Afganistanului.

Accidentul pare a fi cauzat de „condiţiile meteo rele”, dar nici o posibilitate nu a fost înlăturată, a declarat oficialul, informează Mediafax. Oficialul nu a fost în măsură să precizeze dacă persoanele de la bordul elicopterului au murit.

„Zona accidentului a fost securizată”, a afirmat ISAF (Forţa militară NATO în Afganistan). ISAF a adăugat că va fi demarată o anchetă privind cauzele accidentului.

5 comentarii

salut 20-04-2012 - 14:35

Dragii mei de la ZV. Am noutati pentru voi: Afganistan e un teatru de razboi; pe cale de consecinta, elicopterele zboara des pe acolo; unele dintre ele se mai si strica, altele sunt luate la tinta…deci, din cand in cand, mai cad.
Atunci, care ziceati ca-i stirea?

Marius Bâtcă 20-04-2012 - 15:22

Dragul nostru Salut,

Conditiile meteo se schimba zilnic, dar, in fiecare zi, sunt diferite. Intalniri la nivel inalt au loc zilnic intre reprezentantii diferitelor state, iar consecintele sunt diferite. Guvernele iau masuri economice care afecteaza populatia, iar aceste masuri au efecte diferite asupra fiecarui cetatean. Misiuni pe orbita terestra au loc regulat, dar au roluri si rezultate diferite. Accidente de masina au loc zilnic, dar cauzele sunt multiple si victimele, diferite. Sarbatori religioase au loc cu regularitate, dar, mereu, este ceva nou de spus. Razboaie sunt de cand e Lumea si, totusi, sunt diferite. La fel ca teatrele de operatii si la fel ca oamenii care mor in ele. Si tu postezi frecvent comentarii pe acest site, dar asta nu inseamna ca spui mereu acelasi lucru.
E o stire si asta?

salut 20-04-2012 - 16:29

Deci stii foarte bine ca nu-i o stire. Reportaj nu e, analiza nu e….atunci ce sa fie?

Sa fie nevoia de licurism a romanului? Probabil ca da; daca ar fi vorba de umanism sau interes gazataresc sau alte chestii d’astea inalte s-ar scrie, spre exemplu, despre ororile razboiului din Somalia…sau Congo…intelegi?

ValVerde 20-04-2012 - 18:17

Ba e o „stire”!
Se incadreaza perfect in ceea ce intelegem prin „stiri”
Raporteaza o stare de fapt, fara analiza si fara punere in context (ca la un reportaj)

Nu ai decit sa spui ca e irelevanta, incompleta, mincinoasa, informativa, nostima, neinteresanta etc etc etc.
Poti sa-i atribui orice adjectiv, dar asta nu schimba faptul ca e o stire.

Daca Neacsu decide sa publice un articol explicind ca i s-a rupt teava de apa calda sub chiuveta din baie, aia e o stire.
(Desi Neacsu le mai infloreste, asa ca nu l-as crede fara mai multe informatii…cred ca i s-a rupt aia din bucatarie si manipuleaza….)

salut 20-04-2012 - 18:47

Candva, explicand ce-i aia o stire, un mare jurnalist a dat un exemplu: o stire nu e cand un om este muscat de un caine, dar e o STIRE daca omul musca cainele.
Ma rog, in epoka facebook-ului si twiter-ului, statul pe buda a devenit o stire. Multi stiristi d,astia tin sa-si anunte neaparat „prietenii” despre proprietatile fizico-chimice ale produsului rezultat din operatiunea susmentionata.
Daca asta e o stire, de ce n-ar fi si aia cu chiuveta lui Neacsu?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult