Acasa InternationalExterne Un gigant A380 răsuceşte cu o lovitură de coadă un Bombardier (Video)

Un gigant A380 răsuceşte cu o lovitură de coadă un Bombardier (Video)

scris de Matei Iliescu
1 afisari

Un Airbus A380 al companiei Air France, cel mai mare avion din lume, loveşte un avion cu reacţie pe aeroportul John F. Kennedy din New York.

Un uriaş Airbus A 380 a lovit un avion cu reacţie Bombardier pe aeroportul JFK din New YorkImpactul a fost atât de puternic încât aparatul companiei regionale Comair s-a întors cu 90 de grade pe pista aeroportului. Airbus A 380 are o anvergură a aripilor de 80 de metri.

Un corespondent CNN aflat la bordul avionului Air France care se pregătea să decoleze spre Paris spune că a simţit ca şi când uriaşul aparat, cu 520 de persoane la bord, ar fi trecut peste o mică denivelare a asfaltului. Coliziunea s-a produs marţi, la 20.15 ora locală.

Potrivit ziaristului, aripa stângă a avionului Air France prezenta uşoare semne de avariere. Compania franceză a confirmat accidentul şi a declarat că ambele avioane au fost ţinute la sol pentru derularea unei anchete. Un purtător de cuvânt a refuzat să facă estimări asupra timpului şi costului reparaţiei Airbusului.

Air France are cinci zboruri pe zi spre New York.

Un film realizat de un amator surprinde momentul coliziunii în care un avion de 70 de locuri Bombardier CRJ-700 este lovit de aripa uriaşului A 380.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult