Acasa InternationalExterne Un grup de tigani a vrut sa participe la un miting al Garzii Maghiare. Cititi aici ce s-a intamplat!

Un grup de tigani a vrut sa participe la un miting al Garzii Maghiare. Cititi aici ce s-a intamplat!

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Mai multe persoane imbracate in uniforme ale Garzii Maghiare, organizatie interzisa in Ungaria, nu le-au premis unor tigani din localitatea Hajduhadhaz sa participe duminca la un miting electoral organizat de partidul de extrema dreapta, Jobbik.

Liderul unei organizatii civice locale a romilor, Zsolt Bator Lakatos, a declarat ca acestia doreau sa-i intrebe pe reprezentantii Jobbik ce solutii au pentru problemele romilor din Ungaria, dar barbatii imbracati in uniformele Garzii Maghiare i-au oprit, spunandu-le ca “tiganii nu pot participa la acest eveniment”. Lakatos a mai adugat ca biroul electoral local va fi informat in legatura cu acest incident. Intr-un comunicat remis MTI, Jobbik sustine insa ca “tiganii au participat la mitingul din localitatea Hajduhadhaz”, la care membrii “Garzii Maghiare au purtat noile uniforme, ce nu sunt interzise”. Printre cei care au luat cuvantul in cadrul respectivului eveniment, s-a aflat si europarlamentarul Csanad Szegedi (Jobbik), cel care, in 2009, in cadrul primei sesiuni a Parlamentului European, s-a prezentat imbracat in uniforma Garzii Maghiare.

0 comentariu

jan dinu 28-03-2010 - 15:55

Nu uita ca esti roman …aparind pamint strabun !
JD

Bibi Jidanu 28-03-2010 - 19:37

… iar Moldova aia sa fie unde-i locul, IN ROMANIA? 🙁

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult