Acasa InternationalExterne Un milion de cazuri noi s-au înregistrat într-o singură zi

Un milion de cazuri noi s-au înregistrat într-o singură zi

scris de Misu Andrei
49 afisari

Mii de școli din Statele Unite au amânat revenirea elevilor în sălile de clasă după vacanța de sărbători, optând pentru susținerea cursurilor online sau chiar a anulării complete a orelor de școală, în special, din cauza lipsei personalului didactic, relatează Reuters. Măsurile au fost luate din pricina recordului de cazuri de infectări cu COVID-19 în SUA: s-a ajuns la 1 milion de infectări noi pe zi.

Mai multe oraşe, inclusiv Milwaukee, Cleveland şi Detroit, au trecut la cursuri online sau au anulat complet cursurile săptămâna aceasta pentru zeci de mii de elevi, motivând atât lipsa de personal, cât şi îngrijorări legate de varianta Omicron, scrie Agerpres.

În New Jersey, care a înregistrat una dintre cele mai mari rate de infectare în ultimele săptămâni, majoritatea districtelor şcolare au implementat cursurile online pentru începerea şcolii, inclusiv Newark, cel mai mare oraş al statului.

Unele sisteme şcolare folosesc teste pentru a încerca să evite noi întârzieri. În Washington D.C., întreg personalul şi 51.000 de elevi din şcolile publice trebuie să prezinte online pe site-ul districtului un rezultat negativ al testului înainte de a reveni la cursuri miercuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult