Acasa InternationalExterne Un mort şi zeci de răniţi în urma a două atacuri cu grenade în Kenya

Un mort şi zeci de răniţi în urma a două atacuri cu grenade în Kenya

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Atacurile de sâmbătă seara sunt primele atentate produse în zona de coasta a Kenyei, la Mombasa şi Mtwapa, locuri frecventate şi de turişti străini.

Atacuri cu grenada in Kenya (foto:csmonitor.com)

Atacurile cu grenade sunt considerate o continuare a răspunsului somalezilor la pătrunderea trupelor şi tancurilor kenyene în Somalia în 2011, însă acestea sunt primele care se petrec în zone turistice ale Kenyei şi nu în Est, la frontiera dintre cele două ţări.

Conform Agerpres care citează surse din poliţia kenyană, grenada din Mombasa,a fost aruncată înspre un restaurant şi a rănit 3 oameni dintre care unul era poliţist. Mombasa este o destinaţie turistică populare şi multe persoane atât străini, cât şi kenyeni intenţionau să îşi petreacă acolo săptămâna viitoare sărbătorile pascale.

Şeful poliţiei local, Aggrey Adoli, a anunţat că cealaltă grenadă, aruncată în oraşul vecin Mtwapa, a fost trimisă într-o mulţime de oameni şi a produs astfel rănirea a 12 persoane. Una din persoanele rănite nu a putut fi salvatată şi medicii se luptă şi acum să se asigure că nu vor mai exista fataliăţi în rândul victimelor care participau la un miting crestin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult