Acasa InternationalExterne Un nou atentat în Turcia: 5 morţi și 39 de răniţi

Un nou atentat în Turcia: 5 morţi și 39 de răniţi

scris de D.P.
129 Afisari

Cinci persoane au murit și 39 au fost rănite într-un atentat cu bombă comis miercuri noaptea de militanți din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în sud-estul Turciei, relatează Reuters și AFP.

Cinar atentat turciaAtacul a avut loc miercuri în jurul orei 23:30 GMT și a vizat o secție a poliției turce din orașul Cinar (provincia Diyarbakir), potrivit biroului guvernatorului acestei provincii.

Două dintre victime au murit în explozia unei mașini-capcană, iar celelalte trei după prăbușirea unui imobil situat din apropiere.

Guvernoratul provinciei Diyarbakir a atribuit acest atentat organizației PKK, care luptă pentru autonomia etnicilor kurzi din sud-estul Turciei.

După ce au declanșat explozia unei mașini-capcană, membrii PKK și-au continuat asaltul cu lansatoare de rachete, a relatat Dogan.

Locuințe ale polițiștilor situate în apropiere au fost de asemenea lovite, rănind femei și copii, a adăugat agenția.

După mai mult de doi ani de încetare a focului, luptele mortale au fost reluate în vara anului trecut între forțele de ordine turce și PKK, eliminând șansele continuării unor convorbiri de pace angajate în 2012 pentru a pune capăt unui conflict ce a făcut peste 40.000 de morți din 1984.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult