Acasa InternationalExterne Un nou cutremur a lovit Italia

Un nou cutremur a lovit Italia

scris de D.P.
27 afisari

Un cutremur cu magnitudinea 5 a lovit joi la primele ore centrul Italiei, în aceeași regiune zguduită duminică de un seism puternic cu magnitudinea 6,5, a anunțat Serviciul de monitorizare geologică al Statelor Unite (USGS), citat de Reuters.

seism italiaEpicentrul seismului a fost localizat la circa 10 kilometri adâncime, la o distanță de 51,5 kilometri sud-est de orașul Perugia.

Cutremure cu magnitudini cuprinse între 5,5 și 6,1 s-au înregistrat în centrul Italiei pe 26 octombrie, ele fiind urmate duminică dimineață de un seism cu magnitudinea 6,5, cel mai puternic din Italia în ultimii 36 de ani.

Solul s-a scufundat 70 cm pe alocuri în urma seismului cu magnitudinea 6,5 care a zguduit duminică centrul Italiei, a semnalat marți Consiliul național de cercetări (CNR), potrivit AFP.

Bazându-se pe imagini captate prin satelit, cercetătorii de la CNR și de la Institutul național de geofizică și vulcanologie (INGV) au descoperit că deformarea scoarței terestre din această regiune muntoasă se întindea pe 130 km2. În regiunea Castelluccio, în apropiere de Norcia, la șase kilometri distanță de epicentru, solul s-a scufundat pe alocuri 70 cm, potrivit unui comunicat al CNR.

O astfel de prăbușire este „mai degrabă ieșită din comun”, a spus purtătorul de cuvânt al CNR, Marco Ferrazzoli, întrebat de AFP. În urma seismului survenit la 24 august în aceeași regiune, prăbușirea solului nu a depășit 18 cm, a precizat acesta.

De duminică, acest seism care nu a provocat victime a fost urmat de circa 1.100 replici, printre care 240 cu magnitudini cuprinse între 3 și 4, iar 19 cu magnitudini între 4 și 5, a semnalat marți un comunicat al INVG.

Cea mai puternică replică a avut loc marți dimineață, puțin înainte de ora 09:00 locală (08:00 GMT), având magnitudinea de 4,8, potrivit acestui comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult