Acasa InternationalExterne Un nou cutremur în Turcia. Morţi, răniţi şi zeci de clădiri prăbuşite

Un nou cutremur în Turcia. Morţi, răniţi şi zeci de clădiri prăbuşite

scris de D.S.S.
1 afisari

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a produs miercuri în provincia Van, din estul Turciei, provocând prăbuşirea mai multor clădiri, între care şi un hotel, relatează site-ul Today’s Zaman. Cel puţin şapte persoane au murit şi alte 100 au fost prinse sub clădirile dărâmate, relatează Sky News.

Cutremur Turcia

Douăzeci de persoane au fost găsite în viaţă şi cinci sunt moarte„, a declarat vicepremierul Besir Atalay. Mai multe persoane au fost salvate din două hoteluri prăbuşite, a precizat anterior televiziunea de stat TRT.  Aproximativ 100 de persoane ar fi în continuare prinse sub dărâmături , printre care jurnalişti şi angajaţi umanitari rămaşi în zonă de la seismul puternic din octombrie.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 ar fi provocat prăbuşirea a cel puţin 25 de clădiri, dintre care trei erau ocupate în momentul producerii seismului, relatează CNN Turk. Potrivit televiziunii de stat TRT, printre clădirile prăbuşite ar figura şi o şcoală. Cinci avioane cu echipe de intervenţie urmau să plece de la Ankara către regiunea afectată de seism, pentru a ajuta la operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor.

Cutremurul s-a produs la ora 21.23 (21.23, ora României), la o adâncime de aproximativ 4,8 kilometri. Epicentrul a fost localizat în districtul Edremit, la circa 15 kilometri de provincia Van. Cel puţin 2.000 de imobile s-au prăbuşit în urma seismului cu magnitudinea 7,2 de la 23 octombrie, iar alte 3.700 nu mai pot fi locuite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult