Acasa InternationalExterne Un nou eşec pentru Coreea de Nord – Satelitul lansat nu pare să funcţioneze

Un nou eşec pentru Coreea de Nord – Satelitul lansat nu pare să funcţioneze

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Astrofizicianul american Jonathan McDowell, de la centrul de Harvard-Smithsonian, a afirmat că satelitul lansat de coreeni nu emite nici un semnal şi pare să nu funcţioneze

Un nou eşec pentru Coreea de Nord - Satelitul lansat nu pare să funcţioneze.

Satelitul lansat săptămâna trecută de Coreea de Nord, în pofida protestelor ţărilor occidentale care se temeau de un tir deghizat, nu pare să funcţioneze, dar conform specialistului american Jonathan Dowell se află pe orbită, fiind poziţionat luni la cel puţin 505 kilometri deasupra Terrei. Astrofizicanul a constatat că acest satelit de observaţie terestră care posyr transmite şi cântece patriotice nu emite nici un fel de semnal, menţionând, potrivit Agerpres că nu are la cunoştinţă dacă dispozitivul a funcţionat după lansare..

Un alt subiect de îngrijorare, potrivit cercetătorului, în reprezintă lumina fluctuantă retrimisă de satelit. Aceasta înseamnă că Soarele atinge aparatul sub diferite unghiuri, deci nu este orientat corect spre Pământ, aşa cum ar fi trebuit. Phenianul nu a oferit până în prezent informaţii despre starea de funcţionalitate a satelitului, însă a anunţat de asemenea că acesta se află pe orbită, astrofizicianul McDowell adăugând că acesta ar trebui să rămână acolo pentru „câţiva ani”.

2 comentarii

BULA 18-12-2012 - 10:07

Ce sa transmita o bomba cu hidrogen, care a fost pusa acolo la pastrare ?

cici 18-12-2012 - 13:28

Ce crede conducatorul Ling Cea Puc, ca acel popor construieste ceva bun sub dictatura.Ei construiesc liniile de sabotaj cel mai corect.La esecul de la lansarea trecuta pe cati a omorat Ling Cea Puc?Pentru ce sa faca traba de calitate atata timp cat ei stiu ca tot la moarte ajung.Pacat de poporul asta napastuit.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult