Acasa InternationalExterne Un oficial din serviciul ungar de imigrație arestat împreună cu o româncă

Un oficial din serviciul ungar de imigrație arestat împreună cu o româncă

scris de B.C.R
3 afisari

Poliția ungară a arestat un oficial guvernamental și o româncă suspectați de luare de mită pentru obținerea de documente de imigrare, a anunțat joi postul public de televiziune M1, informează agenția MTI.

Serviciile de Protecție Națională, care investighează corupția guvernamentală, a analizat rapoarte ce îl suspectează pe ofițerul din serviciul de imigrație că a acordat cetățenia ungară unor străini care nu îndeplineau criteriile, de mai multe ori începând din vara anului trecut, a precizat M1 în programul de știri Hirado.

Poliția l-a arestat pe oficial la locul său de muncă dintr-un birou districtual din cadrul Biroului de Imigrație și Cetățenie din Budapesta. Suspectul a recunoscut că a primit mită de 20.000-50.000 de forinți per caz /64-161 de euro/ pentru a trece cu vederea neajunsurile unui solicitant, de exemplu necunoașterea limbii maghiare. Poliția a acționat sub acoperire și a arestat și o româncă în vârstă de 36 de ani, care a acționat ca intermediar.

Akos Gergely Kovacs, un purtător de cuvânt al Parchetului din Budapesta, a declarat pentru M1 că suspectul a fost reținut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult