Acasa InternationalExterne Un olandez a fost răpit în Spania de o bandă condusă de un român

Un olandez a fost răpit în Spania de o bandă condusă de un român

scris de A.B.
96 Afisari

Un olandez care locuia în nord-estul Spaniei a fost sechestrat timp de 11 zile şi drogat de o bandă condusă de un români, care a cerut familiei victimelor o răscumpărare de 1,5 milioane de euro, relatează Le Parisien.

Bărbatul, care locuia în staţiunea balneară catalană Lloret de Mar, a fost răpit pe 12 iunie de infractorii est-europeni, deghizaţi în poliţişti, se arată în comunicatul Poliţiei Regionale.

Răpitorii şi-au aşteptat victima în apropiere de locuinţa acesteia, l-au lovit, l-au legat la ochi şi l-au băgat în portbagajul unei maşini, sub ameninţarea armei, a povestiti olandezul.

Apoi, ei au sunat-o pe soţia victimei şi i-au cerut 1,5 milioane de euro pentru eliberare.

În cele 11 zile în care a fost sechestrat, olandezul a fost în permanenţă sedat. Medicamentele i-au fost administrate de presupusul lider al grupării, un român care a studiat Medicina la Madrid.

Alertată de familie, poliţia a identificat rapid rău-făcătorii şi locul unde era ţinut ostaticul – la Casarrubios del Monte, la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Madrid.

Soţia ostaticului a stabilit să le dea răpitorilor banii ceruţi pe 22 iunie, în parcarea unui hotel de pe marginea unei autostrăzi.

Cu câteva ore înainte, însă, poliţiştii au dat asaltul şi l-au eliberat pe olandez. Patru persoane au fost arestate în cursul operaţiunii, iar a cincea a doua zi, în urma unor percheziţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult