Acasa InternationalExterne Un oraş din Texas a fost bombardat de americani

Un oraş din Texas a fost bombardat de americani

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Zeci de locuitori din oraşul texan Killeen au fost evacuaţi după ce o rachetă de antrenament a căzut dintr-un elicopter Apache.

Elicopter Apache

În comunicatul de presă al bazei militare din Fort Hood din Texas, aflată în apropierea oraşului de peste 140.000 de locuitori, Killeen, se precizează că racheta de antrenament căzută din elicopterul de atac AH-64, este inofensivă, aceasta neproducând vreo victimă în rândul populaţiei. Cu toate acestea, conform Mediafax, care citează surse din presa locale, aproximativ 100 de case din localitate au fost evacuate, pentru a evita producerea oricărui incident.

În comunicatul Fort Hood, se anunţă ce racheta M36 căzuta este un dispozitiv de antrenament inactiv, „fără ogivă şi fără sistem de propulsie”, care este conceput pentru a permite echipajelor să simuleye bătălii balistice la bordul elicopterelor. Obiectul cu pricina a fost de altfel localizat la scurt timp de poliţia din oraşul Killeen, iar militarii de la baza Fort Hood, înfiinţată în urmă cu aproximativ 60 de ani, au încercuit zona cu pricina imediat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult