Acasa InternationalExterne UPDATE. Un oraş-fantomă. New York, lovit de Irene

UPDATE. Un oraş-fantomă. New York, lovit de Irene

scris de M.A.
492 Afisari

UPDATE 17,02. Intensitatea ciclonului Irene a scăzut în ultimele ore, transformându-se din uragan în furtună tropicală, anunţă Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), citat de postul CNN.

Furtuna continuă să afecteze zonele de coastă din zona New York – New Jersey, unde a provocat moartea a cel puţin zece persoane şi daune materiale importante.

Aproximativ trei milioane de persoane din zona New York sunt afectate de penele de electricitate.

Din cauza vântului şi ploilor torenţiale, apa râului East River din New York a inundat unele zone din metropola americană, ameninţând cartiere din Manhattan.

Pagubele provocate de uraganul Irene ar putea ajunge la zeci de miliarde de dolari, a declarat duminică guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, citat de AFP.

––––––––––––

Uraganul Irene a lovit New York-ul sâmbătă seară, transformat într-un oraş-fantomă măturat de ploi torenţiale.

Uragan (wkbw.com)

Uragan (foto: wkbw.com)

Uraganul a făcut opt morţi şi dus la evacuarea forţată a cel puţin 1,5 milioane de persoane.

„Extremitatea uraganului a sosit peste noi”, a declarat primarul New York-ului, Michael Bloomberg, într-o conferinţă de presă. Primarul a cerut locuitorilor să rămână neapărat la domiciliu, transmite Agerpres.

„Nu ieşiţi pe străzi, rămâneţi acasă sau în centrele de primire”, a cerut el, adăugând că este „prea târziu pentru a pleca” pentru cei care nu au respectat instrucţiunile de evacuare în zonele de inundaţii.

În timp ce vânturile puternice suflau asupra oraşului, primarul a declarat că se aşteaptă la o creştere semnificativă a apelor în cursul dimineţii.

Transportul public oprit, aeroporturile închise, mii de evacuări, New York-ul, de obicei atât de festiv sâmbătă seară, semăna cu un oraş mort, notează AFP.

În Manhattan, barurile şi restaurantele au fost închise, spectacolele pe Broadway anulate, mulţimea de turişti a părăsit în grabă Times Square.

Numeroase magazine şi-au protejat ferestrele cu placaj şi newyorkezii s-au baricadat în case.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult