Acasa InternationalExterne Un prim caz de Ebola contractat pe teritoriul SUA confirmat

Un prim caz de Ebola contractat pe teritoriul SUA confirmat

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Una dintre ȋngrijitoarele de la un spital din Texas a fost confirmatǎ drept infectatǎ cu Ebola dupǎ ce s-a aflat ȋn preajma unui liberian internat la acel spital ce a decedat anterior suferind de acest virus.

Un prim caz de Ebola contractat pe teritoriul SUA confirmat (foto:state.com)

Un prim caz de Ebola contractat pe teritoriul SUA confirmat (foto:state.com)

„Testele efectuate sâmbătă seara arată că îngrijitoarea de la Texas Presbyterian Hospital este infectată cu Ebola„, au anunţat Centrele federale americane pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC) . Femeia, care se aflǎ acum ȋn carantinǎ, făcea parte din echipa care l-a tratat pe liberianul Thomas Eric Duncan, decedat la 4 octombrie. Această „veste este, desigur, îngrijorătoare pentru pacientă, familia sa, colegii săi şi oraşul Dallas”, se arată în comunicatul remis de CDC, în care se adaugă că serviciile de sănătate din Texas „rămân încrezătoare în faptul că o propagare a infecţiei poate fi evitată prin măsuri de sănătate publică adecvate”. O persoană care s-a aflat în contact cu pacienta a fost identificată şi se află sub supraveghere, precizează CDC.

Autorităţile sanitare americane au atribuit duminică prima contaminare cu Ebola în SUA, a doua în afara Africii, unei breşe în protocolul de protecţie urmat de către această îngrijiroare de la un spital texan, în care un liberian a decedat miercuri din cauza bolii.  „Am ştiut că un al doilea caz ar putea deveni o realitate şi ne-am pregătit pentru această posibilitate”, a declarat doctorul David Lakey, administratorul Departamentului pentru Servicii de Sănătate al statului Texas, citat într-un comunicat. „Ne suplimentăm echipa din Dallas şi lucrăm cu extremă diligenţă pentru a preveni răspândirea”, a subliniat oficialul, conform mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult