Acasa InternationalExterne Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confundat limba romani cu limba română

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confundat limba romani cu limba română

scris de Ziua Veche
2 afisari

Dennis Abbott, purtător de cuvânt al comisarului pentru Educaţie şi Cultură, a făcut o prezentare, joi, în conferinţa de presă de la CE, a evenimentelor care vor fi organizate pentru a marca „Ziua europeană a limbilor”. În acest context el a fost întrebat în limba franceză, în contextul unei referiri la limbile vorbite de minorităţi, despre limba romani. „Romani? Nu, nu este o limbă minoritară. Este o limbă oficială a UE”, a răspus Abbott, potrivit Mediafax.


Pe fondul murmurului care s-a creat în sală, el a întrebat-o pe Pia Ahrenkilde Hansen, purtător de cuvânt al CE, aflată lângă el, dacă nu este vorba despre România.

Deşi iniţial i-a răspuns că este vorba despre România, purtătoarea de cuvânt a CE, Pia Ahrenkilde Hansen, i-a şoptit după câteva secunde, fiind însă auzită în microfon: „Cred că a spus romani, limba etniei roma”.

„Sunt dezolat pentru întrebarea dinainte, referitoare la limba etniei roma”, a intervenit Abbott la următoarea întrebare, adăugând că CE apreciază „toate limbile din Europa, inclusiv pe cea a romilor”.

0 comentariu

Card Yac 21-04-2010 - 12:19

Acest articol ne spune ca HTA-ul normal ar trebui sa fie de 140, iar TAD-ul 85. Alte publicaţii, este adevărat de profil (nu ca ziuaveche), ne spune că „normalele” sunt HTA: 120, TAD:68. Pe cine sa mai credem? Pe ziua veche sau pe oamenii de ştiinţă?

andreea 21-04-2010 - 21:01

in articol se spune f clar,ca valorile normale se pot duce la max 140mmHg TAS SI si 85-90mmHgTAD CE DEPASESTE AC VALORI POT FI PATOLOGIGE
DESIGUR CA IDEALUL E SA AI TENSIUNEA 120 CU 75

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult