Acasa InternationalExterne Un roman a furat din conturile sotului presedintei Irlandei

Un roman a furat din conturile sotului presedintei Irlandei

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Costel Asimioanei a fost acuzat de furtul sumei de 4.250 de euro din conturile lui Martin McAleese, sotul presedintei Irlandei, in opt actiuni comise in locuri diferite, la Dublin si Kildare, prin clonarea unui card bancar, relateaza Irish Independent, citat de Mediafax.

McAleese, care o insoteste pe presedinta intr-o vizita in China, este doar una dintre victimele unei presupuse operatiuni de falsificare de carduri bancare. Romanul Costel Asimioanei, in varsta de 27 de ani, din Celbridge, in Co Kildare, a utilizat cardul falsificat al acestuia de opt ori, in statii de alimentare cu benzina, magazine si un hotel.

Presupusele infractiuni de care acesta este acuzat par sa se fi petrecut in perioada 12-20 decembrie anul trecut. De asemenea, Asimioanei a fost acuzat de posesia unor echipamente de falsificare a cardurilor bancare si furt din contul unei a doua victime. El a fost adus in fata Curtii Districtuale din Dublin, in a carei custodie a ramas, dupa ce i-a fost respinsa eliberarea pe cautiune, la obiectia politiei.

Un politist de la comisariatul din Terenure, Alan Murphy, a declarat in fata instantei ca, in opinia sa, Asimioanei prezinta riscul de a parasi tara pentru a se sustrage justitiei. El a adaugat ca acuzatul roman nu are un loc de munca si nici mijloace de a isi asigura existenta in Irlanda. El pare ca locuia cu prietena sa si mama acesteia, la momentul arestarii. “In pofida faptului ca i-am retinut pasaportul, cred ca poate gasi mijloace de a parasi tara, daca doreste acest lucru”, a subliniat politistul.

Judecatorul William Hamill a hotarat mentinerea lui Asimioanei in arest, pe care l-a trimis in fata unei curti penale din Dublin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS