Acasa InternationalExterne Un român, capturat de piraţi în Marea Arabiei

Un român, capturat de piraţi în Marea Arabiei

scris de A.B.
2 afisari

Un român, 14 filipinezi şi 11 indieni se aflau la bordul unui petrolier grec capturat de piraţii somalezi în Marea Arabiei.  Petrolierul MT Smyrni transporta 135.000 de tone de ţiţei. 

captura

foto:ziarelive.ro

25 de oameni, printre care şi un român se aflau la bordul unui petrolier grec capturat de piraţi somalezi. Potrivit unui oficial din Ministerul indian al Marinei Comerciale, petrolierul MT Smyrni aparţinând companiei elene Dynacom Tankers Managements Ltd. naviga sub pavilion liberian şi transporta 135.000 de tone de ţiţei.

„Vasul deţinut de Dynacom Tankers avea 26 de membri ai echipajului, dintre care 11 indieni, 14 filipinezi şi un român”, a declarat oficialul pentru Indian Express în ediţia electronică de sâmbătă.

Acesta a adăugat că piraţii duc nava spre Somalia. „Guvernul liberian este la curent şi urmărim îndeaproape evoluţia situaţiei”, a precizat acesta.

Ruta maritimă din largul Somaliei este considerată ca fiind cea mai periculoasă din lume. În 2011, au avut loc 230 de atacuri ale piraţilor în această zonă.

Uniunea Europeană, NATO şi Statele Unite luptă încă din 2008 împotriva pirateriei din regiune, folosind nave de război pentru a încerca să protejeze vapoarele aflate în tranzit pe această rută.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult