Acasa InternationalExterne Un sat din Turcia demolat pentru ca localnicii mor de o forma rara de cancer

Un sat din Turcia demolat pentru ca localnicii mor de o forma rara de cancer

scris de Ziua Veche
5 afisari

Mii de persoane vor fi mutate din mai multe sate din centrul Turciei după ce s-a constatat că jumătate dintre decesele din această zonă au fost provocate de o formă rară de cancer, cauzată de minerale din sol, informează Sky News, citată de Mediafax.

Localitatea Tuzkoy, situată în regiunea Cappadocia, a fost supranumită “satul cancerului”. În 2004, aproximativ 250 de familii au fost mutate în case noi, iar cei 2.350 de locuitori rămaşi urmează să fie mutaţi în curând. Autorităţile intenţionează să demoleze vechiul sat şi să îl acopere cu pământ, dar deocamdată nu există un plan concret în acest sens. Numeroşi localnici au murit de mezoteliom, o formă de cancer care afectează pieptul sau abdomenul. Cazuri similare au fost semnalate şi în satele vecine Sarihidir şi Karain. “Numărul cazurilor de mezoteliom din Tuzkoy a fost de 600-800 de ori mai mare decât normal”, explică Murat Tuncer, membru al Departamentului guvernamental pentru tratarea cancerului. Dintre cazurile de decese din cele trei sate, 48%  au fost cauzate de mezoteliom.

 

 

0 comentariu

Spatarul de Hotin 27-04-2010 - 23:43

Vivat Romania Mare !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult