Acasa InternationalExterne Un senator american cere trimiterea rachetelor Patriot din Arabia Saudită în România și Polonia

Un senator american cere trimiterea rachetelor Patriot din Arabia Saudită în România și Polonia

scris de Misu Andrei
75 Afisari

Senatorul american Chris Murphy, președintele Subcomisiei pentru relații externe a Senatului SUA pentru Orientul Apropiat, Asia de Sud, Asia Centrală şi Contraterorism, a declarat că, în contextul războiului din Ucraina, SUA ar trebui să recalibraze asistența militară pentru Arabia Saudită.

„Susțin apelurile de a îngheța noul ajutor militar pentru Arabia Saudită. De asemenea, ar trebui să luăm măsuri rapide pe termen scurt, care să ofere ajutor imediat Ucrainei și aliaților noștri din estul Europei. SUA ar trebui să suspende vânzarea de rachete avansate aer-aer cu rază medie de acțiune (AMRAAM) către Arabia Saudită și să redirecționeze aceste rachete către Ucraina, care le-ar putea folosi cu noile sisteme naționale avansate de rachete sol-aer (NASAMS) pentru a proteja teritoriul și populația de bombardamentele criminale ale Rusiei”susține senatorul.

Chris Murphy a cerut, printre altele, retragerea bateriilor Patriot din această ţară şi trimiterea lor în România sau Polonia. „De câțiva ani, armata americană a desfășurat baterii de apărare antirachetă Patriot în Arabia Saudită pentru a ajuta la apărarea infrastructurii petroliere împotriva atacurilor cu rachete și drone. Aceste sisteme avansate de apărare antiaeriană și antirachetă ar trebui reinstalate pentru a consolida apărarea aliaților NATO de pe flancul estic, în țări cum ar fi Polonia și România, sau transferate către partenerii noștri ucraineni”, a precizat senatorul.

1 comentariu

?????? 18-10-2022 - 20:37

@ Liderii politici și militari ca „gestionarii de manifestări suicidale și criminale” , ?
Nu are ce căuta în societățile pretinse moderne obligativitatea participării la „confruntări militare” cerute de „gestionarii de manifestări suicidale și criminale”, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult