Acasa InternationalExterne Un site al NATO, atacat de hackeri

Un site al NATO, atacat de hackeri

scris de M.A.
2 afisari

„NATO E-Bookshop”, un site care difuzează publicaţiile oficiale ale NATO, dar care nu conţine informaţii sensibile, a fost victima unui atac informatic, a anunţat, într-un comunicat Alianţa Nord-Atlantică.

nato-bookshop.org

„Serviciile de poliţie responsabile cu infracţiunile informatice au notificat NATO de o posibilă violare a datelor unui site legat de NATO, administrat de o firmă externă”, se precizează în comunicat. NATO E-Bookshop „este un serviciu destinat publicului” care permite accesul la publicaţiile tipărite şi electronice, precum şi la produsele multimedia ale alianţei. În schimb, site-ul „nu conţine date secrete”, se subliniază în comunicat. Accesul la site „a fost blocat, iar abonaţii au fost informaţi”, a adăugat NATO. Noul concept strategic al NATO, aprobat în luna noiembrie a anului trecut, a făcut din apărarea împotriva atacurilor cibernetice una din capacităţile esenţiale pe care Alianţa trebuie să le dezvolte pentru a contracara această „ameninţare în creştere”, se precizează în comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult