Acasa InternationalExterne Un taliban s-a predat ca să încaseze recompensa pusă pe capul său

Un taliban s-a predat ca să încaseze recompensa pusă pe capul său

scris de Stefan Galai
6 afisari

Un comandant taliban de rang intermediar din provincia Paktika, din Afganistan, s-a predat ca să încaseze recompensa de 100 de dolari promisă pentru capturarea sa.

Mohammad Ashan (Foto: washingtonpost.com)

Este vorba despre Mohammad Ashan, un comandant taliban de rang intermediar din provincia afgană Paktika suspectat că ar fi planificat cel puţin două atacuri împotriva forţelor de securitate afgane.

Ashan s-a dus la un punct de control al poliţiei cu un afiş de căutare pe care apărea figura sa şi a cerut recompensa de 100 de dolari promisă pentru capturarea lui, relatează Washington Post, în ediţia electronică, citat de Radio România Actualităţi.

El a fost arestat pe loc de oficialii afgani.

Mohammad Ashan este suspectat că ar fi planificat cel puţin două atacuri împotriva forţelor de securitate afgane, motiv ce i-a determinat pe oficiali să amplaseze în districtul Sar Howza sute de afişe de tipul „Dat în urmărire” cu numele său şi semnalmentele.

Militarii americani au fost sceptici în ceea ce priveşte adevărata sa identitate când acesta a venit să pretindă recompensa.

„L-am întrebat: Acesta eşti tu? Mohammad Ashan a răspuns cu un entuziasm incredibil: Da, da, eu sunt! Pot să primesc recompensa acum?”, povesteşte militarul Matthew Baker.

În urma măsurătorilor biometrice s-a confirmat că era întradevăr Mohammad Ashan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult