Acasa InternationalExterne Unde este Gaddafi?

Unde este Gaddafi?

scris de P.C.R.
238 Afisari

‘Nu avem idee unde este Gaddafi. Dacă ştiţi ceva, vă rog să ne spuneţi. Dar primul nostru obiectiv nu este să găsim o persoană’, asigura marţi la Bruxelles Roland Lavoie, purtător de cuvânt al NATO.

Muammar Gaddafi îl face nebun pe Szarkozy

foto: Agerpres

Nici Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), organul recunoscut de marea parte a comunităţiii internaţionale ca reprezentant legitim al poporului libia,n nu a fost mai precis, subliniind că Gaddafi se află undeva la Tripoli sau în apropiere de capitală. Alte surse au avertizat că dictatorul, în plină prăbuşire a regimului său, s-ar afla aproape de frontiera cu Tunisia, fugind dintr-o capitală şi ţară care îi alunecă printre degete, notează miercuri ziarul El Periodico, citat de Agerpres.

În schimb, unul din simpatizanţii săi, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), rusul Kirsan Iliumjinov care în urmă cu două săptâmâni a făcut o vizită la Tripoli pentru a juca o partidă cu colonelul, a spus că a vorbit chiar marţi cu Gaddafi la telefon, că este în Tripoli în perfectă siguranţă. Iliumjinov a asigurat că primit un telefon de la Muhammad fiul cel mare al dictatorului care i l-a dat apoi pe tatăl său. ‘Să nu crezi informaţiile occidentale. Sunt viu şi teafăr’, ar fi zis Gaddafi.

Acelaşi lucru a spus marţi un alt fiu al său, Saif al Islam, într-o scurtă întâlnire cu ziariştii. Dimineaţa un post de radio local a transmis un mesaj al lui Gaddafi în care acesta asigura că şi-a abandonat cartierul general dintr-o ‘mişcare tactică’ după ce complexul a fost bombardat ‘de 64 de ori’ de NATO. Şi a ameninţat că va face faţă agresiunii Alianţei până la ‘martiriu sau la victorie’. Sute de rebeli care după-amiaza au pătruns în Bab el Aziziya, reşedinţa şi cartierul general al lui Gaddafi, nu au găsit nicio urmă de colonel. Nu părea că dictatorul, care timp de patru decenii a condus ţara cu o mână de fier, se afla acolo.

Insurgenţii au avertizat totuşi că liderul libian s-ar fi putut ascunde în complicata reţea de tuneluri ale buncărului său particular din Tripoli. Alţii spun că s-ar refugia la Sirte, oraşul său natal, care nu a căzut în mâinile rebelilor.

1 comentariu

Denali 24-08-2011 - 17:05

Unde este …Elodia ?…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS