Acasa InternationalExterne UNESCO vrea să salveze patrimoniul cultural sirian

UNESCO vrea să salveze patrimoniul cultural sirian

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

UNESCO a cerut ajutor din partea stelor membre şi organismelor internaţionale. pentru salvarea unor elemente din patrimoniul cultural sirian ce ar putea fi furate.

logo UNESCOPotrivit Agerpres, directorul general al UNESCO, Irina Bokova este îngrijorată de rapoartele mass-media cu privire la deteriorarea patrimoniului culutral sirian, aceasta cerând Interpol şi Organizaţiei Mondială a Vămilor să fie în alertă, întrucât obiecte de valoare din Siria ar putea ajunge pe piaţa internaţională de antichităţi. Astfel, statele membre şi organisme internaţionale sunt rugate să acorde ajutor pentru a se asigura ca obiecte de valoare din patrimoniul cultural sirian nu sunt furate ş trimise în străinătate pentru a fi vândute, având în vedere situaţia tensionată din Siria.

ONU a estimat că violenţele din Siria au dus până acum la decesul a peste 9000 de persoane, guvernul sirian fiind deja sancţionat de organismele internaţionale pentru că încearcă să reprime prin violenţă o rezoltă a opoziţiei, începută de peste un an de zile de zile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult