Acasa InternationalExterne Ungaria ar putea adopta in curand moneda unica europeana

Ungaria ar putea adopta in curand moneda unica europeana

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Ungaria va putea indeplini criteriile pentru adoptarea euro in viitorul apropiat, dar este necesara mai multa disciplina fiscala pentru ca acest lucru sa se intample, a declarat, miercuri, guvernatorul Bancii Centrale a Ungariei, Andras Simor, citat de Agerpres.

 

 

Conform estimarilor lui Andras Simor, Ungaria va adera la zona euro in viitorul apropiat dar, pentru ca acest lucru sa se intample, economia trebuie sa se aseze pe o crestere sustenabila. Ungaria nu a fixat o data pentru adoptarea monedei euro, iar la ora actuala nu satisface niciunul dintre criteriile stabilitea prin tratatul de la Maastricht. Politica economica a Ungariei nu ar trebui orientata catre eforturile de a satisface conditiile pentru adoptarea mecanismul ratelor de schimb (ERM II), asa-numita anticamera a eurozonei, ci sa creeze mai degraba conditiile pentru o competivitate si crestere economica sporita, a declarat Andras Simor. Politica monetara nu este un instrument de stimulare a cresterii pe termen lung, a apreciat Simor.

In cel mai bun caz, Banca Centrala poate crea o baza stabila, cu o inflatie scazuta, pentru ca politicile monetare sa functioneze, a apreciat guvernatorul. Stabilitatea preturilor este scopul primordial al Bancii Nationale a Ungariei, a adaugat el.

0 comentariu

cercetas 06-04-2010 - 22:36

apoi sa puna niste avioane de alea bune, nu multe maximum maximorum 2-3 mii, sa bombardeze pe ici pe colo, in punctele esentiale unde si-au dosit imamii uraniul pasnic, da stiiiii pasnic-pasnic nu gluma…., mama lor!

Corcodel de Parpange 07-04-2010 - 02:33

O iau si turcaleti din spate, de cand au ales pe ERDOGAN si muslimul…

gemenaru 08-04-2010 - 19:40

Un alt cretin musulman extremist ce duce Turcia inapoi cu 100 de ani.
Astia au au fost si vor fi ucigasii civilizatiei lumii moderne.
Crucia mamii lor!!!!!!!!!!!!!!

jan dinu 08-04-2010 - 19:50

Din pripeala ,pui „numele la indoiala …-:)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS