Acasa InternationalExterne Ungaria ataca Slovacia la CEJ

Ungaria ataca Slovacia la CEJ

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Ministerul maghiar de Externe a depus la inceputul saptamanii o plangere la Curtea Europeana de Justitie impotriva Slovaciei, in care o acuza ca a incalcat legislatia europeana privind libera circulatie a persoanelor.

Plangerea se refera la incidentul din luna august a anului trecut, cand autoritatile slovace nu i-au permis presedintelui maghiar Laszlo Solyom sa participe ceremonia dezvelirii unei statui a Sfantului Stefan, desfasurata in orasul Komarno. La momentul respectiv, oficialii slovaci si-au motivat gestul invocand riscuri de securitate.

Potrivit EUobserver, mai multi diplomati slovaci si-au exprimat convingerea ca decizia CEJ va fi in favoarea Slovaciei, avand in vedere pozitia Comisiei Europene in privinta acestei dispute. Mai exact, in luna iunie, Bruxelles – ul a afirmat ca legislatia europeana referitoare la libera circulatie a persoanelor nu se aplica si in cazul vizitelor efectuate de sefii de stat. La randul sau, Maros Stano, a declarat ca “va fi interesant de vazut de cate ori va vrea Ungaria sa auda ca exista anumite principii diplomatice si standarde de decenta referitoare la vizitele efectuate in alte state, pe care presedintele Solyom le-a incalcat”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult