Acasa InternationalExterne Ungaria. Peste 200.000 de cereri de cetăţenie în 2011

Ungaria. Peste 200.000 de cereri de cetăţenie în 2011

scris de M.A.
3 afisari

Autorităţile ungare au primit anul trecut mai mult de 200.000 de cereri de acordare a cetăţeniei din partea unor etnici din afara graniţelor, a anunţat vicepremierul Zsolt Semjen.

cetatenie maghiara

Un student maghiar din Slovacia primeste cetatenia ungara (foto: hungarianambiance.com)

Din totalul celor 202.148 de solicitanţi, circa 103.000 au primit deja cetăţenia ungară, în baza legii intrate în vigoare la 1 ianuarie 2011, a precizat Semjen. În acelaşi interval, numărul cererilor respinse a fost de ordinul miilor, transmite Moldpres, care preia agenţiile de presă internaţionale.

Zsolt Semjen a lăudat cooperarea organizaţiilor maghiare din străinătate şi a reafirmat că statul ungar nu va face publice niciun fel de date despre persoanele care au solicitat cetăţenie.

Vicepremierul a mai precizat că fondurile destinate în scop educaţional etnicilor maghiari din ţările vecine au fost transferate în 250.000 de conturi individuale, în loc de a fi trimişi unor fundaţii publice.

Potrivit lui Semjen, cel mai mare succes din 2011 al Ungariei în materie de politică naţională a fost convingerea Serbiei de a amenda legea de restituire a proprietăţilor confiscate după Al Doilea Război Mondial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult