Acasa InternationalExterne Ungaria sustine Romania in demersul de aderare la Spatiul Schengen

Ungaria sustine Romania in demersul de aderare la Spatiul Schengen

scris de Ziua Veche
1 afisari

Zolt NemethUngaria susţine România şi Bulgaria în demersul lor de a adera la Spaţiul Schengen conform calendarului stabilit, adică începând din martie 2011 – a afirmat miercuri, la Budapesta, secretarul de stat in Ministerul ungar de Externe, Zolt Nemeth, citat de Radio România Actualităţi .
”Este o ambiţie a preşedinţiei ungare a Uniunii Europene, iar din partea noastră vom face totul ca acest lucru sa se întâmple. Pentru noi este mai mult decât politică europeană, mai mult decât Schengen, include relaţiile româno-ungare şi face parte în mod accentuat dintre obiectivele politicii naţionale ungare sprijinirea evidentă a aderării României la Spaţiul Schengen”, a declarat el.
Printre altele, secretarul de stat în Ministerul ungar de Externe, Zolt Nemeth, s-a referit şi la migraţia romilor, apreciind ca este o problema europeană comuna şi nu responsabilitatea exclusivă a României, aşa cum susţine Franţa. Demnitarul ungar, citat de corespondentul RRA la Budapesta, Emil Groza, a adăugat că această problemă nu reprezintă un criteriu pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult