Acasa InternationalExterne Ungureanu: Pentru România, China este un interes strategic

Ungureanu: Pentru România, China este un interes strategic

scris de Stefan Galai
2 afisari

Premierul României, Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat miercuri că, în extinderea relaţiilor economice cu ţările emergente, pentru România, China reprezintă un interes strategic.

Mihai_Razvan_Ungureanu

Mihai-Razvan Ungureanu

“Pe plan global am susţinut creşterea economiilor emergente, cu concentrare pe relaţia cu China, ca importantă destinaţie de investiţii. Există loc pentru extinderea colaborării cu China. Am materializat o serie de proiecte de anvergură, cum sunt cele din infrastructură şi hidroenergie. Exporturile către China au crescut cu 36,27 la sută în 2011, faţă de 2010, iar importurile au avut o creştere de 24 la sută. Valoare schimburilor comerciale cu China se ridică la 4,2 miliarde dolari”, a spus Ungureanu, în deschiderea conferinţei “CEE şi China: Punţi de investiţii şi oportunităţi de afaceri”, organizată de CFA România, asociaţia profesională a analiştilor financiari certificaţi internaţional, informează Agerpres.

Premierul a arătat că această conferinţă are loc într-un moment când economiile simt nevoia de relansare.

România şi-a păstrat caracterul de economie deschisă. Eforturile din ultimii ani s-au concentrat către atragerea investitorilor. Chiar dacă au fost necesare măsuri de reformă dureroase, România a reuşit să stopeze scăderea economică şi să reia creşterea. Pentru 2012 prevedem o creştere de 1,5 – 2 la sută”, a arătat premierul.

Conferinţa CFA îşi propune să promoveze România ca destinaţie de afaceri, plasând-o pe harta investiţiilor asiatice în Europa Centrală şi de Est. Însă nu doar România, ci toate pieţele emergente din regiunea CEE vor fi puse în valoare şi promovate în relaţia cu China – un investitor important la nivel mondial, a cărui prezenţă este încă modestă în regiunea CEE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult