Acasa InternationalExterne Unguri la mana a doua

Unguri la mana a doua

scris de Ziua Veche
12 afisari

Reprezentantii principalelor partide politice din Ungaria au declarat, duminica, in cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune Duna TV, ca formatiunile lor sustin ideea acordarii cetateniei duble etnicilor maghiari din afara granitelor. Totusi, acestia nu au ajuns la un compromis in privinta acordarii dreptului la vot, majoritatea sustinand ca aceasta prevedere ar trebui aplicata doar persoanelor care platesc taxe statului maghiar sau care au domiciliu permanent in Ungaria, creindu-se astfel doua clase de cetateni maghiari.

 

 

 

Vilmos Szabo, reprezentantul socialistilor (MSZP), a afirmat ca formatiunea pe care o reprezinta sustine acest proiect, dar a subliniat faptul ca acordarea dublei cetatenii nu trebuie sa devina subiectul unei dezbateri politice interne. El a mai adaugat ca inainte de implementarea unei astfel de masuri, ar trebui analizate consecintele acesteia asupra sistemului de pensii si a pietei muncii. Zsolt Nemeth, membru al principalului partid de opozitie (Fidesz) si presedintele Comitetului de Politica Externa a parlamentului de la Budapesta, a declarat ca cetatenia maghiara ar trebui acordata tuturor persoanelor care solicita acest lucru, cu conditia ca acestea sa aiba stramosi maghiari si sa vorbeasca aceasta limba. “Cetatenia e o institutie care uneste ungurii din intreaga lume si consider ca nu este necesara organizarea unui referendum pe aceasta tema”, a adaugat presedintele Comitetului de Politica Externa, referindu-se la cel din anul 2004. Atunci, rezultatul referendumului nu a putu fi validat din cauza slabei prezente la vot. Mai mult, majoritatea persoanelor care au participat s-au opus acordarii cetateniei duble. In privinta dreptului la vot, Zsolt Nemeth a afirmat ca acesta ar trebui sa faca obiectul unei alte legi. Reprezentantul partidului extremist Jobbik, europarlamentarul Csanad Szegedi, a precizat ca in opinia sa, chestiunea este abordata gresit, deoarece nu se pune problema acordarii dublei cetatenii, ci a “restituirii” cetateniei etnicilor maghiari din afara granitelor carora aceasta le-a fost luata fortat. Szabolcs Kerek – Barczy, din partea Forumului Democratic Maghiar (MDF), a afirmat ca nu doar maghiarii din Bazinul Carpatic ar trebui sa primeasca dubla cetatenie, ci si cei din Vest. Vorbind despre dreptul la vot, Barczy a precizat ca acesta ar trebui acordat doar persoanelor care au domiciliu permanent in Ungaria si care platesc taxe statului maghiar.

0 comentariu

dida 29-03-2010 - 14:02

…dl avocat

Pt. dida 29-03-2010 - 14:05

pe dl avocat

Ana 30-03-2010 - 07:04

problema mea este urmatoare:
in 2004 am achizitionat un teren in afara Bucurestiului cu gandul ca ulterior valoarea acestia va creste si evident voi obtine un profit. ulterior am gasit pe terenul meu anunturi de vanzare a acestuia fara ca eu sa fiu cea care a postat anuntul.
Am vorbit cu un avocat, care a efctuat niste verificari cu privire a situatia terenul si a rezultat ca eu sunt singura proprietara.
Intre timp am reusit sa iau legatura si cu cel care dadea anuntul de vanzare care mi-a prezentat un titlu de proprietate pe acelasi teren. Acesta in conditiile in care la autoritati eu figurez singura proprietare.
ce este de facut?
Va multumesc.
Cu toate acestea

Eza 30-03-2010 - 07:28

Ideea este ca criza imobiliara va fi si este tot un mijloc pentru altii de a-si sporii averile.
Amaratii care nu mai pot platii ratele vor fi scosi in strada de Bancii care va vinde casa pe nimic, subevaluandu-le, tot celor care dispun mijloce sa le achizitioneze.

Aceasta dupa ce ani la rand bancile, deliberat, au contribuit la crearea acestei situatii. Au supraevaluat casele pentru a putea da credite, credite care si asa se acordau usor, nu ca acuma.

condor 30-03-2010 - 07:55

Imobiliarele s-au dus dracului, si o data cu ele si speranta multora de a-si mai putea lua o casa. Chiria ne mananca…..

sandel 30-03-2010 - 10:03

1.Ce se poate face pentru a se accelera si termina odata cu dosarele de retrocedari fie pe legea 18, fie pe legea 10 care zac la primarii?

2. Exista un lobby pentru imbunatatirea Legii 247 in sensul incheierii vreodata a retrocedarilor?

omul negru 30-03-2010 - 14:15

Cum explicati excrocheriile pe care le fac unii pe seama naivilor si in special al persoanelor in varsta si singure care sunt pacalite si le sunt vandute casele?

Pribeagul 30-03-2010 - 16:45

Sa fim seriosi, nu criza imobiliara a afectat mii de investitii, ci ciudatenia economica care face ca 80% dintre romani sa nu-si permita cu salariile pe care le au sa-si cumpere lucrul elementar: un apartament.

Pretul apartamentelor imi provoaca o problema de… existenta. Oamenii spun ca este normal sa dai pe un apartament cu doua camere cca 60 de mii de euro, iar in Franta cca 100 de mii de euro.

In cele mai multe cazuri, n-ai cum sa iei un apartament de doua camere cu banii jos, asa ca te imprumuti la banca si te costa min 120 mii euro. Platesti in 30 de ani, ceea ce inseamna 360 de luni, ceea ce inseamna sa platesti lunar 333 euro/luna, deci un venit de cca 800 euro/luna/familie. Stim cu totii ca cca 80% dintre romani au salarii de 200-300 euro/luna, deci cca 600 de euro/familie, deci n-au cum sa-si cumpere un apartament cu 2 camere.

Deci preturile de 60 de mii de euro/apartament sunt aberante, n-au cum sa fie platite, n-au cum genera o activitate sustenabila in constructii. Spun sustenabila pentru ca tot le place la unii sa puna mereu placa cu… economia sustenabila.

Alo! Ma aude cineva!? Antreprenorilor! Mai lasati din pret, ca ne-ndoaie!
Noroc cu Sir Ceausescu care ne-a lasat mostenire cca 1 000 000 de apartamente.

Asadar, cind si prin ce metode se va ajunge la o situatie normala?, un apartament cu doua camere la pretul pe care si-l permit romanii normali si cinstiti, cca 20 000 euro. Sau va ginditi sa construiti in continuare numai pentru acei 20% dintre romani, profitori ai societatii? Slabe sperante, in asa fel, de a face vreun ghiseft si de a iesi din criza!

Adica, cind veti contribui cu gindul si cu fapta la realizarea unei economii sustenabile? Inteleg prin economie sustenabila o economie care permite romanului obisnuit, 80% dintre romani, cu un salariu de cca 200-300 de eoro/luna, cistigul obisnuit, sa-si permita sa cumpere un lucru elementar: un apartament cu 2 camere.

Victor Radulescu 31-03-2010 - 04:49

Va rog sa-mi indicati temeiul legal (nr. legii si eventual articolul) pentru care la a doua licitatie privind executarea silita a unui bun imobil pretul de pornire se reduce cu 25% fata de valoarea de piata evaluata la prima licitatie. Va multumesc.

TurboGalactic 31-03-2010 - 06:05

Buna ziua,
In anul 2000 am incheiat un contract de vanzare-cumparare a unei hale comerciale. Deoarece toate cele patru laturi ale halei se invecineaza cu proprietatea nostra, am constituit prin acelasi act de vanzare cumparare un drept de servitutre de trecere pe terenul nostru(fond aservit), fara a se preciza in mod expres vreun pret al acestui drept de servitute si nici ca ar fi transmis cu titlu gratuit. In situatiea aceasta as putea solicita o suma de bani reprezentand contravaloarea folosintei terenului proprietatea noastra(in temeiul art. 616)???. Mentionez ca deja prima instanta mi-a respins o astfel de actiune, pe motiv ca din moment ce in contract nu se prevede un pret, servitutea este cu titlu gratuit(donatie). Dar din punctul meu de vedere, daca ar fi o donatie, intentia liberala trebuie sa rezulte expres din contract, ori asa cum am spus, consimtamantul a fost dat printr-un contract de vanzare cumparare iar intentia de a dona nu rezulta in mod explicit. Pe de alta parte art. 616 C.civ, prevede in completarea unor situatii ambigue, ca proprietarul locului infundat are indatorirea de a-l despagubi pe proprietarul fondului aservit in proportie cu bagubele ce s-ar putea ocaziuna. Ce sugestii juridice aveti pentrui a putrea obtine contravaloarea folosintei terenului? ce solutie legala si echitabila aveti pentru cazul meu?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS