Acasa InternationalExterne Uniunea Europeana vrea sa ne impoziteze

Uniunea Europeana vrea sa ne impoziteze

scris de Ziua Veche
0 afisari

Uniunea Europeana intentioneaza sa colecteze propriile impozite in viitorul apropiat, in loc sa se bazeze pe resursele virate de statele nationale, informeaza revista germana Spiegel. Comisarul european pentru Finante Janusz Lewandowski a propus printr-un raport inaintat statelor membre ale Uniunii sa fie colectate direct pentru bugetul Uniunii Europene taxele de transport aerian si cele pentru tranzactiile financiare.

Propunerea comisarului Lewandowski urmeaza sa fie pusa in aplicare incepand cu luna septembrie a acestui an, conform Financial Times Deutschland. Pe langa impozitarea transportului aerian si a tranzactiilor financiare se are in vedere si taxarea in folosul Uniunii Europene a tranzactiilor cu emisiile de noxe.

Propunerile de mai sus vor starni cu siguranta un scandal imens in Uniunea Europeana: pana in prezent statele membre si-au aparat suveranitatea cu indarjire, respingand orice forma de taxare directa in folosul Uniunii. Rationamentul comisarului Lewandonski sustine ca prin impozitele directe ale Uniunii Europene vor scadea contributiile statelor.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS