Acasa InternationalExterne Uniunea Europeana vrea sa sprijine modernizarea Rusiei

Uniunea Europeana vrea sa sprijine modernizarea Rusiei

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Expertii Uniunii Europene au trims autoritatilor ruse un proiect de program intitulat “Parteneriat pentru modernizare”, relateaza joi cotidianul rus Kommersant, citat de Agerpres.

 

 

Conform unor surse din cadrul reprezentantei Uniuniii Europene de la Moscova si a misiunii permanente a Rusiei de la Bruxelles, la acest proiect se lucreaza inca din toamna anului 2009. In opinia Comisiei Europene (CE), in primul rand, Rusia trebuie sa asigure “suprematia legii”, iar, ulterior, sa aduca economia mai aproape de standardele europene. La summitul de la Stockholm, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a referit in termeni elogiosi la un articol al presedintelui rus Dmitri Medvedev intitulat “Rusia înainte!” si a asigurat partea rusa de intreg sprijinul posibil pentru modernizarea tarii. Totusi, Vladimir Cijov, ambasadorul Rusiei la UE, a declart ca autoritatile de la Kremlin si-ar dori ca partenerii europeni sa puna accentul mai mult pe aspectele legate de dezvoltarea economica si tehnologica a Rusiei si mai putin pe problema statului de drept. Acesta a mai adugat si ca “nu este vorba de faptul ca una din parti o va moderniza pe cealalta, ci de un parteneriat in conditii egale”. Momentan, nu se cunosc termenele de punere in aplicare a programului si nici sursele de finantare, dar se pare ca urmatoarea etapa in procesul de negocieri va fi dezbatuta la summitul UE – Rusia, programat pentru luna mai 2010.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult