Acasa InternationalExterne Unul dintre suspectii de spionaj retinuti in SUA ar fi lucrat pentru o companie din Romania

Unul dintre suspectii de spionaj retinuti in SUA ar fi lucrat pentru o companie din Romania

scris de Ziua Veche
9 afisari

.Rusul Aleksei Karetnikov, suspectat ca ar avea legaturi cu reteaua de spionaj destructurata saptamana trecuta de Statele Unite, ar fi lucrat pentru o companie cu sediul in Romania, potrivit profilului postat pe pagina sa de Facebook, relateaza Washington Post, citat de Mediafax. Compania se numeste Neobit.


Tot potrivit paginii acestuia de Facebook, tanarul a lucrat si pentru Microsoft, in urma cu noua luni, fapt confirmat de purtatorul de cuvant al firmei, Lou Gellos. Acesta din urma a precizat ca Aleksei Karetnikov este barbatul expulzat marti de Statele Unite. Karetnikov, care a intrat pe teritoriul american in octombrie si locuia in zona Seattle, este un cetatean rus in varsta de aproximativ 20 de ani si a fost retinut pentru incalcarea legislatiei privind imigratia, deoarece anchetatorii nu au reusit sa stranga suficiente dovezi impotriva lui pentru a-l acuza de spionaj.”Era la inceput; abia se stabilise”, a declarat un oficial din cadrul FBI sub acoperirea anonimatului. El a precizat ca politia federala il urmareste de cand acesta a sosit in Statele Unite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult