Acasa InternationalExterne UPDATE Franţa sub şoc: Copii luaţi ostatici în grădiniţă de un adolescent dezaxat înarmat cu săbii

UPDATE Franţa sub şoc: Copii luaţi ostatici în grădiniţă de un adolescent dezaxat înarmat cu săbii

scris de Ziua Veche
3 afisari

Update 15.32: Răpitorul a fost imobilizat cu tir de pistol cu electroşocuri.

Momentul prinderii răpitorului a fost ales cu atenţie de către forţele de ordine. Când copiilor trebuia să li se servească masa, pentru câteva momente ei ei au fost despărţiţi de adolescentul descreierat. Atunci trupele de elită ale poliţiei franceze au luat sala de mese cu asalt.

Update 14.05: Răpitorul dezaxat a fost imobilizat, ostaticii eliberaţi.

Forţele de elită ale poliţiei naţionale franceze (GIPN) l-au imobilizat pe tânărul dezaxat care intrase cu forţa într-o grădiniţă din Besancon, în estul Franţei şi luase ostatici 19 copii şi o educatoare. Trupele au dat asaltul cu câteva minute înainte de ora locală 13. Ultimii cinci copii şi educatoarea lor au fost eliberaţi şi sunt cu toţii bine sănătoşi.

Nu este incă clar ce dorea răpitorul, care este cunoscut ca având probleme psihice.


UPDATE 13.54: Educatoarea curajoasă se întoarce lângă răpitor după ce a însoţit copiii eliberaţi.


După ce a luat ostatici 20 de copii cu vârste între 4 şi 6 ani, adolescentul dezaxat a eliberat câţiva dintre ei însoţiţi de o educatoare, dar i-a cerut acesteia să se întoarcă. Fapt excepţional, femeia a acceptat să revină la locul răpirii. Se pare că în acest moment mai sunt doar 5 sau 6 copii răpiţi.


UPDATE 13.33: Ultima Oră: Răpitorul cere o armă de foc pentru a se sinucide.

Un bărbat a luat ostatici, luni 13 decembrie, câţiva copii din grădiniţa Charles-Fourrier, situată în cartierul La Planoise din Besançon, anunţat prefectura din Doubs. Grupul de Intervenţie al Poliţiei Naţionale (GIPN) din Strasbourg, forţele de elită ale ministerului de Interne, a fost trimis la faţa locului şi a început acţiunea de intervenţie. Cinci sau şase copii sunt încă ostatici, potrivit primăriei oraşului, din cei 20 cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, luaţi ostatici de dimineaţă. 14 au fost însă eliberaţi sau au reuşit să scape, a declarat primarul Jean-Lous Fousseret pentru France Info.


Potrivit primelor informaţii culese de presa franceză, bărbatul, după toate aparenţele singur, un adolescent de 17 ani. Tânărul a intrat în localul grădiniţei “înarmat cu două săbii de circa 30 de cm şi a declarat că vrea ceva”, fără a preciza ce anume, a declarat Fousseret. A intrat într-o clasă a grădiniţei pe la 8.30, ora de începere a programului. “Se pare că prezintă tulburări de personalitate. Am luat legătura cu medicul lui”, a precizat şeful de cabinet al primarului. Un dispozitiv de securitate a fost amplasat în jurul grădiniţei. “Situaţia este relativ calmă”, a explicat pentru France Info ;eful de cabinet al prefectului. “Există o legătură permanentă între răpitor şi negociatorii poliţiei”, adaugă primarul din Besançon. Autorităţile adună familiile într-o celulă de ajutor psihologic. “Cei care au ieşit au fost duşi la adăpost într-o şcoală pentru a sta la căldură şi înconjuraţi de persoane competente”, a anunţat primarul, care se declară “optimist” faţă de ieşirea din situaţie. Ministrul educaţiei a ajuns şi el la faţa locului.

Un tânăr a luat ostatici cel puţin 15 copii luni dimineaţă la o grădiniţă din Besançon (Doubs, est), au anunţat surse din poliţie, citate de Reuters. Tânărul luase iniţial ostatici 20 de copii, dar cinci dintre ei au fost eliberaţi. Postul de radio France Info a transmis că tânărul are 17 ani, este înarmat şi instabil. El a pătruns într-o clasă de grădiniţă din cartierul Planoise din Besançon. Toate celelalte clase au fost evacuate, potrivit Le Monde. Grupul de Intervenţie al Poliţiei Naţionale (GIPN, grup de elită) din Strasbourg s-a deplasat la faţa locului.

COMENTAŢI AICI SITUAŢIA TERIBILĂ DE LA GRĂDINIŢĂ!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult