Acasa InternationalExterne UPDATE-Julian Assange rămâne în închisoare, aşteptând apelul Suediei contra eliberării condiţionate

UPDATE-Julian Assange rămâne în închisoare, aşteptând apelul Suediei contra eliberării condiţionate

scris de Ziua Veche
0 afisari

UPDATE ora 23,00-Suedia a decis marţi să facă apel împotriva eliberării condiţionate a fondatorului site-ului WikiLeaks, ordonată de justiţia britanică, a anunţat reprezentantul legal al autorităţilor de la Stockholm la Londra, obligându-l pe Julian Assange să rămână în închisoare. Gemma Lindfield, reprezentantul autorităţilor suedeze, a anunţat în faţa unui tribunal din Londra decizia autorităţilor suedeze de a face apel împotriva eliberării sub cauţiune a lui Assange, în urma unei decizii adoptate cu două ore mai devreme de acelaşi tribunal.

Justiţia britanică trebuie să examineze apelul în termen de 48 de ore.

Unul dintre avocaţii lui Assange declarase anterior că Suedia a decis să nu facă apel contra hotărârii de eliberare condiţionată a fondatorului WikiLeaks.

„Autorităţile suedeze au hotărât să nu facă apel. Deci, imediat ce cele 200.000 de lire sterline (238.000 de euro, ceruţi în numerar) vor fi aici, la tribunal, Julian Assange va ieşi liber din închisoarea de la Wandsworth”, la Londra, declarase presei Mark Stephens.

Iniţial, avocatul vorbea despre o cauţiune în valoare de 240.000 de lire sterline (peste 283.000 de euro).

El a revenit, însă, imediat asupra declaraţiei, în faţa presei, precizând că Assange urma să fie prezentat la ora 17.15 GMT (19.15, ora României) în faţa tribunalului, pentru citirea oficială a deciziei autorităţilor suedeze privind hotărârea de eliberare condiţionată.

„Cred că a existat o confuzie în mesajele care mi-au fost trasmise”, a declarat avocatul.

Un alt avocat al lui Assange, Jennifer Robinson, a apreciat că „banii urmează să fie disponibili mâine (miercuri)”.

––––––––––––––––––––––-

Justiţia britanică a aprobat eliberarea pe cauţiune, în condiţii stricte, a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, arestat sub acuzaţia de agresiune sexuală, informează Sky News.

Australianul în vârstă de 39 de ani a fost prezent la Tribunalul Westminster, având susţinerea unor celebrităţi şi a sute de protestatari. Fondatorul WikiLeaks a fost eliberat contra unei cauţiuni de 240.000 de lire sterline (283.000 de euro).

Sute de protestatari se adunseră în faţa tribunalului pentru a cere eliberarea fondatorului WikiLeaks, aflat la originea dezvăluirii a mii de documente diplomatice confidenţiale americane.

Julian Assange fusese arestat săptămâna trecută, la Londra, în baza unui mandat internaţional de arestare emis de Suedia, fiind acuzat de agresiuni sexuale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult