Acasa InternationalExterne Uraganul Irene loveşte America (VIDEO)

Uraganul Irene loveşte America (VIDEO)

scris de D.S.S.
2 afisari

Milioane de persoane se pregătesc pe Coasta de Est a Statelor Unite, în special la New York, pentru sosirea uraganului Irene. Autorităţile din statele cuprinse între North Carolina şi New York au decretat starea de urgenţă. În zonele ameninţate de uragan trăiesc 65 de milioane de persoane. 

Uraganul Irene loveste America

Aproximativ 65 de milioane de americani se pregătesc să fie loviţi sâmbătă dimineaţă de uraganul Irene, care va aduce rafale de vânt de 153 de kilometri pe oră şi ar putea provoca o creştere a nivelului apelor cu 3-4 metri. Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a ordonat evacuarea obligatorie a circaa 250.000 de locuitori din mai multe cartiere. Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, s-a adresat vineri americanilor, într-un mesaj public „extrem de serios”.

 „Dacă vă aflaţi pe traiectoria prevăzută a uraganului, este necesar să luaţi măsuri de precauţie, începând chiar din această clipă. Iar dacă primiţi ordinul de evacuare, vă rog să-i daţi ascultare„, a spus Obama, într-un mesaj către naţiune. De altfel, liderul de la Casa Albă a decis să-şi întrerupă vacanţa. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Josh Earnest, a anunţat că Barack Obama se va întoarce din vacanţă cu o zi mai devreme. Acesta a mai precizat că preşedintele american a cerut să fie informat în permanenţă despre evoluţia uraganului Irene.

Uraganul Irene ar putea afecta liniile de electricitate pentru mai multe zile pe coasta de est a SUA şi în interiorul SUA, pe lângă inundaţiile şi vânturile care vor putea dărâma copacii, informează Bloomberg. „Este foarte important pentru oameni să fie pregătiţi„, a declarat administratorul Agenţiei de management pentru cazuri de urgenţă din SUA (FEMA). FEMA a trimis mai multe echipe de urgenţă în estul SUA care se vor coordona cu oficialii statali şi locali. Crucea Roşie americană a desfăşurat peste 200 de vehicule de urgenţă pentru a distribui găleţi, mopuri, hrană şi alte provizii. Organizaţia este pregătită să servească 250.000 de mese pe zi, putând însă mări cantitatea la un milion, a declarat Gail McGovern, CEO al organizaţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult