Acasa InternationalExterne Uraganul Katia a omorât un om în Anglia

Uraganul Katia a omorât un om în Anglia

scris de C.F.V.
2 afisari

Uraganul Katia, care s-a abătut luni asupra sudului şi centrului Scoţiei, Irlandei de Nord şi asupra unor zone din Anglia şi Ţara Galilor, a avariat zeci de autoturisme şi a lăsat mii de apartamente fără curent electric.

foto: Agerpres

Cel puţin o persoană a murit – şoferul unui autoturism ce a fost strivit de un copac căzut. Incidentul a avut loc în County Durham, în nordul Angliei, relatează Agerpres. Potrivit meteorologilor, rafalele de vânt care însoţesc uraganul au atins 128 kilometri pe oră. Ciclonul Katia, care s-a format ca furtună tropicală la 30 august în estul Oceanului Atlantic, în largul insulelor Capul Verde, a trecut prin Bermude şi apoi s-a îndepărtat de coasta estică a SUA, înaintând în largul oceanului.

De atunci, ciclonul a suferit de câteva ori intensificări până la nivelul de uragan, slăbind apoi până la gradul de furtună tropicală. Sezonul uraganelor în Atlantic durează din iunie până în noiembrie. Unei furtuni tropicale i se atribuie un nume atunci când vântul atinge 62 de kilometri pe oră, iar furtuna devine uragan atunci când viteza vântului depăşeşte 119 km/oră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult